Gemeente Enschede

Europa investeert ruim 5 miljoen euro in Enschede


Enschede, 27-01-2004

In 2003 heeft Enschede een bijdrage ontvangen van ruim ? 5.000.000,- vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Dit is bijna 35% van het totaal beschikbare budget voor Enschede. Met deze subsidie zijn het afgelopen jaar 9 projecten ondersteund waarmee het Europees stimuleringsprogramma Stedelijk Hart Enschede een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de sociaal-economische ontwikkeling van Enschede.

De Europese euro's zijn bestemd voor projecten die worden gerealiseerd in het Stedelijk Hart gebied, waaronder de vier Enschedese investeringswijken: Enschede Noord, De Laares, Pathmos en Wesselerbrink.

Het afgelopen jaar zijn onder meer een aantal projecten in de door de vuurwerkramp getroffen wijk Roombeek ondersteund, zoals de sloop- en saneringswerkzaamheden in de wijk, de aanleg van het nieuwe bedrijventerrein 'Roombekerveld' en de toekomstige realisatie van het museum 'Environ' in het voormalige Rozendaalcomplex. Daarnaast is dankzij het programma Stedelijk Hart Enschede de verbouwing van buurtcentrum 'De Sloep' in Twekkelerveld mogelijk gemaakt en is het Boerenkerkhof aan de Deurningerstraat grondig gerenoveerd. Ook in de binnenstad van Enschede zijn twee projecten ondersteund. Zo wordt achter het pand van Concordia aan de Oude Markt een lijstenmakerij gerealiseerd waar mensen werkervaring op kunnen doen en wordt de Oude Markt als evenementenlocatie verbeterd door de aanleg van betere voorzieningen (verzinkbare urinoirs, stroomvoorziening en verlichting).

De ondernemers in het Stedelijk Hart Gebied profiteren ook van de Europese gelden. Zij kunnen financieel worden ondersteund door middel van een participatie vanuit het Innofonds Twente. Daarnaast worden vanuit het Ondernemers Advies Punt startende ondernemingen extra ondersteund en begeleid.

Naast de bijdrage vanuit de Europese fondsen heeft ook de Provincie Overijssel bijgedragen aan de totstandkoming van een aantal projecten.
---

Gepubliceerd op 27-01-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar