Ingezonden persbericht


Microsoft s Windows Mobile software en Hewlett-Packard laten uitstekende resultaten zien in het vierde kwartaal van 2003

Volgens cijfers over het vierde kwartaal van 2003 van marktonderzoeker Canalys is het marktaandeel van Windows Mobile software for Pocket PC s met 190 procent gegroeid op jaarbasis, in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

De cijfers van Canalys laten zien dat Hewlett-Packard de grootste leverancier was van handheldcomputers in het vierde kwartaal, met een marktaandeel van 32,9 procent, hetgeen een groei vertegenwoordigt van 167 procent op jaarbasis.

Het aandeel van Windows Mobile software for Pocket PC s in het laatste kwartaal van 2003 bedraagt 60,3 procent en voor het gehele kalenderjaar 2003 wordt de markt aangevoerd met een marktaandeel van 55,5%

Uit deze cijfers komt tevens naar voren dat tijdens de belangrijke verkoopperiode voor de feestdagen de trend zich voortzet dat consumenten eerder kiezen voor Windows Mobile software dan voor producten van de concurrentie.

Gerapporteerd werd dat het marktaandeel van Palm OS met 14 procent is gedaald. Het marktaandeel in het kwartaal was 32,6 procent.

Zoals uit de cijfers van Canalys blijkt, zijn de handheldmodellen van HP in combinatie met de Windows Mobile software van Microsoft een echte hit bij de consument. Partnerships zijn de sleutel tot succes en we blijven nauw met partners samenwerken om aantrekkelijke nieuwe Pocket PC s en applicaties op de markt te brengen. zegt Annemarie Duffy, Microsoft Mobility Marketing Manager.