Politie Zuid-Holland-Zuid

27/01 Middag Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

27-01-2004 - Persberichten District I

BRAND IN ASIELBOOT
DORDRECHT- De voormalige asielboot aan de s-Gravendeelsedijk is gedeeltelijk in brand gevlogen. Dit gebeurde op dinsdagmorgen 27 januari omstreeks 7.50 uur. Er was niemand op de boot aanwezig. Tot voor kort werd de boot bemand door een bewaker. De brand is enige tijd uitslaand geweest. De brandweer heeft de brand geblust. Enkele vertrekken, zoals de slaapkamer en de verblijfsruimte, zijn volledig in rook opgegaan. Oorzaak van de brand is vermoedelijk een kachel geweest die een te lange tijd aan heeft gestaan.

MEDEWERKER BUITEN FUNCTIE GESTELD
REGIO De politie Zuid-Holland-Zuid heeft een 39-jarige medewerker van het district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard op dinsdag 27 januari 2004 aangehouden. Dat gebeurde in opdracht van het Openbaar Ministerie. De man wordt verdacht van het plegen van onzedelijke handelingen. Hij is in afwachting van de resultaten van het onderzoek buiten functie gesteld.

CONTROLE
HENDRIK-IDO-AMBACHT- De politie heeft een gordelcontrole gehouden op de Zuidwende. Op dinsdagmorgen 27 januari controleerde de politie ongeveer 100 automobilisten. Hiervan kregen er 10 een bekeuring omdat zij geen veiligheidsgordel droegen. Twee personen waren de week ervoor voor dezelfde overtreding bekeurd.

De politie zet de controle voort. Tevens gaat zij vanaf maandag 2 februari 2004 contoleren of autos voldoende zicht hebben. Als men onvoldoende zicht heeft, bijvoorbeeld door bevroren ramen, door de voorruit kost dat 75 EURO. Heeft men onvoldoende zicht achter: 50 EURO. Als men niet goed door de zijruit kan kijken kost dit een bestuurder 135 EURO.