Politie Zuid-Holland-Zuid

27/01 Middag Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

27-01-2004 - Persberichten District II

DOLLEN
ALBLASSERDAM- Een 16-jarige bromfietser uit Albasserdam heeft zijn gedrag moeten bekopen met diverse bekeuringen. Op maandagavond 26 januari hield de politie een snelheidscontrole met de driepoot op de Edisonweg. De jongen reed drie keer met hoge snelheid langs. Hij werd drie keer geflitst. Tevens maakte de jongen een beledigend gebaar naar de politie. Hierna ging de jongen langs de weg staan om naar de politie te kijken. De politie hield de jongen staande en zag dat hij zijn verzekeringsplaatje had dubbel gevouwen. De man verklaarde dit bewust te hebben gedaan voor de flitser. De bromfiets werd overgebracht naar het politiebureau en bleek flink te zijn opgevoerd. Op het bureau kreeg de jongen drie bekeuringen. 1 voor het opvoeren van de brommer, 1 voor het niet tonen van zijn bromfietscertificaat en
1 voor het niet zichtbaar hebben van zijn verzekeringsplaatje. De bonnen voor het overschrijden van de maximumsnelheid vallen binnenkort in de brievenbus. De jongen zei zijn lesje nu wel te hebben geleerd.

GELD GEVONDEN
LEERDAM- Op maandag 19 januari omstreeks 16.00 uur is geld gevonden in een pinautomaat van het postkantoor in Leerdam. Een man pinde daar een groot geldbedrag. Dit liet hij in de pinautomaat zitten. Een andere man vond dit geld en gaf het af bij de politiebureau aan de Koningin Emmalaan. De politie wil graag in contact komen met de eigenaar. Zij is op de hoogte van de naam van de man maar kan niet met de man in contact komen. Hij wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of een bezoekje te brengen aan het politiebureau aan de Koningin Emmalaan.

MAN GEWOND BIJ AANRIJDING
LEXMOND/LEERBROEK-Een 51-jarige man uit arkel is gewond geraakt tijdens een aanrijding.Op dinsdagmorgen 27 januari fietste de man over het Lakerveld in Lexmond. Bij de kruising van het Lakerveld en de Weverwijk (Leerbroek) botste hij tegen een 27-jarige automobiliste uit Leerbroek op. De fietser raakte gewond. Hij had een hersenschudding en diverse verwondingen aan zijn gezicht. De ambulance kwam ter plaatse. De automobiliste bleef ongedeerd. Haar auto raakte beschadigd. De fiets van de man was volledig vernield.

INBRAAK IN BEDRIJF
GORINCHEM- In een bedrijf aan de Burgstraat is ingebroken. Op maandagavond of in de nacht van maandag op dinsdag 27 januari werd de ruit ingegooid. Door het gat in de ruit werden een versterker en een tuner getild.

*In een clubhuis aan de Haarweg is ingebroken. Dit is vermoedelijk gebeurd tussen 23 en 27 januari. De deur was opengebroken. Vervolgens heeft men heel het pand doorzocht en diverse kasten in het pand opengebroken. Ook werd een video-recorder vernield. De fooienpot werd geplunderd. De inbrekers gingen er met een buit van ongeveer 100 EURO vandoor.