Persbericht

MP Motorsport: grenzeloze ambitie

Oudenbosch, 27 januari 2004 - MP Motorsport heeft haar doelen voor komend seizoen hoog gesteld. Het team wil in 2004 een hoofdrol vervullen in het hoog aangeschreven Europees Kampioenschap Formule Renault 2000. "Met de pole position van Ferdinand Kool op Donington hebben we aangetoond de snelheid in huis te hebben. Dit seizoen gaan we laten zien dat MP Motorsport thuishoort in het rijtje met gevestigde Europese topteams", aldus een ambitieuze Mike Vliege, teammanager van MP Motorsport.

Als team heeft MP Motorsport al diverse kampioenen voortgebracht. Hoogtepunt vormde het seizoen 2002 waarin Jaap van Lagen in de Formule Ford-klasse op magistrale wijze zowel de Nederlandse als de Benelux-titel veroverde. In zijn MP Motorsport-bolide eindigde Van Lagen dat jaar ook nog op het podium bij het Wereldkampioenschap Formule Ford! Op basis van deze successen is de voormalig MP Motorsport-rijder inmiddels doorgestoten naar de top van andere Europese formulewagen-competities.

In 2003 debuteerde MP Motorsport succesvol in de Formule Renault 2000. Tijdens de prestigieuze Marlboro Masters stond MP Motorsport-rijder Ferdinand Kool op pole position. Daarnaast schreef Kool een race op zijn naam en stond de laatste drie races van het seizoen zelfs alle keren op het podium! Ook op Europees niveau deed het team van zich spreken. Met een pole position op Donington was Kool met zijn MP Motorsport-Formule Renault de volledige wereldtop te snel af.

"Met deze resultaten als basis willen we ons dit seizoen definitief gaan meten met de Europese topteams en onze positie in de top bevestigen," aldus teammanager Mike Vliege. "We gaan naast het Nederlands Kampioenschap ook meestrijden om het Europees Kampioenschap Formule Renault 2000. Als team hebben we een naam hoog te houden en dat zullen we doen ook. Als professioneel team heeft MP Motorsport aangetoond zich snel aan te kunnen passen. We hebben alles in huis om te slagen, topmateriaal, een top-engineer en een ervaren en enthousiaste groep monteurs. Verder zullen we weer goed voorbereid aan de start verschijnen. De afgelopen weken hebben we al vele testkilometers afgelegd. Daarbij hebben talenten als Ricardo van der Ende en Europees Kampioen karting Bas Lammers achter het stuur van de MP Motorsport-Formule Renault gezeten. De rondetijden spraken boekdelen. Voor aanvang van het seizoen staan nog meer testdagen gepland."

Het Europees Kampioenschap Formule Renault 2000 wordt dit jaar één van de sterkst bezette competities met veel talenten en een grote internationale uitstraling. De titelstrijd omvat negen raceweekenden, achttien races en bestrijkt heel Europa. Mike Vliege: "Gezien het internationale karakter kijken we ook wat rijders betreft over de grenzen. We zijn een internationaal team met Europese ambities. De komende periode willen we daarom naast Nederlandse rijders ook met buitenlandse talenten testen. Zoals gezegd, we hebben een naam hoog te houden en willen in alles, dus ook wat rijders betreft, het beste. Alleen dan kun je succesvol zijn en blijven. We gaan laten zien dat we thuishoren in het rijtje met Europese topteams."


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Meer informatie over MP Motorsport is te vinden op www.mpmotorsport.nl.

Voor inlichtingen kunt u ook contact opnemen met teammanager Mike Vliege, 06 52613300.

---- --