Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda (27/1)

dinsdag, 27 januari 2004

Politie ruimt 14 kleine hennepkwekerijen in woningen

BREDA- De politie van het team PrinsenBeemden heeft vandaag 14 kleine hennepkwekerijen in woningen in de wijk Haagse Beemden geruimd. Gemiddeld werden per woning 50 tot 500 planten aangetroffen in schuurtjes, bergingen en zolderkamers. In een woning was een zogenaamde stekjes kwekerij met zon 5000 plantjes.

Zes bewoners en eigenaren van de kwekerijen werden thuis aangetroffen. Tegen deze verdachten is onmiddellijk proces-verbaal opgemaakt. Naar de identiteit van de eigenaren van de overige acht andere kwekerijen volgt een nader onderzoek. Op last van justitie werden alle planten vernietigd en de lampen en afzuigsystemen in beslag genomen. De politie was de kwekerijen op het spoor gekomen naar aanleiding van overlastklachten of via Essent vanwege storingen op het elektriciteitsnet. Een deel van de kwekers tapten de stroom ook om de meter af.

De actie van vandaag maakte onderdeel uit van een veegactie van het politieteam PrinsenBeemden die gisteren is gestart. De politie sluit niet uit dat op korte termijn vervolgacties staan gepland.

Vrouw mishandeld

BREDA- Gisteravond is een 28 jarige Bredase vrouw op de kruising Schorsmolenstraat en de Haagdijk door een nog onbekende man geslagen. Volgens de vrouw gaat het om een ongeveer 40 jarige zwerver met een zwarte baard en zwart wild haar tot op de schouders. Het slachtoffer hield geen zichtbaar letsel over aan de mishandeling.

De vrouw liep over de Haagdijk ter hoogte van de Schorsmolenstraat toen ze werd aangesproken door een onbekende man. De man begon tegen haar te praten maar ze kon hem niet verstaan, waarna hij haar mishandelde. Hierna liep de man verder.

Man steelt eieren en gooit ze in de singel

BREDA- Een 25 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats nam gistermiddag uit een slagerij aan de Nieuwe Haagdijk een doos met 360 eieren weg. De benadeelde zag vervolgens dat de man deze eieren in het water van de Singel gooide. De politie kwam ter plaatse en hield de man aan. Aan het bureau kreeg hij een dagvaarding. Waarom hij dit had gedaan kon hij ook niet verklaren.

Dokterstas uit auto gestolen

ALPHEN- Afgelopen zondag is aan de Maastrichtsebaan in Alphen uit een auto van een huisarts een dokterstas gestolen. In de zwarte tas zaten diverse medicijnen die bij ondeskundig gebruik gevaarlijk kunnen zijn. De tas is tot op heden nog niet teruggevonden.

Man aangehouden voor bedreiging winkelpersoneel en politie

BREDA- Die politie heeft gisteravond een 32 jarige Bredanaar aangehouden, die op het winkelcentrum Bisschopshoeve personeel bedreigde van een supermarkt. Toen de politie ter plaatse kwam richtte hij zijn agressie op de politie. De man is geen onbekende van de politie en kon uiteindelijk worden aangehouden. Waarom hij zo te keer ging tegen winkelpersoneel en politie is niet duidelijk. Met de man was geen land te bezeilen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Snelheidscontrole Speelhuislaan

BREDA- De politie heeft vandaag tijdens een snelheidscontrole op de Speelhuislaan 21 automobilisten bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km per uur. Er werden in totaal 276 automobilisten gecontroleerd.

Politie houdt verlichtingscontrole

ETTEN-LEUR- De politie van het team Etten-Leur heeft gisteravond een verlichtingscontrole gehouden. In het totaal werden tien mensen bekeurd. Zes bestuurders voor het niet voeren van verlichting op een fiets. Vier bestuurders van personenauto`s bekeurd voor het voeren van mistverlichting op een personenauto terwijl er geen mist was.

Buiten processen-verbaal voor verlichting kreeg een automobilist een bekeuring voor niet handfree bellen, een voor rijden door roodlicht en een voor te hard rijden: snelheid (90 km/U op Bredaseweg).

Politie houdt vijf illegale vreemdelingen aan

MOERDIJK- Maandagmiddag kreeg een vrachtauto bestuurder uit Puttershoek op het industrie terrein te Moerdijk de schrik van zijn leven. Hij had juist zijn vrachtauto geparkeerd om te lossen aan de Tradeboulevard toen opeens een mes door het dekzeil naar buiten kwam en het doek werd open gesneden. Op dat moment sprongen twee personen uit die vrachtauto en waren snel weggerend. Toen de politie ter plaatse kwam werden uit de vrachtauto nog drie personen aangehouden. Later kon de politie de twee gevluchte personen eveneens aanhouden. Uit onderzoek bleek, dat het vijf mensen waren afkomstig uit Moldavië en op weg waren naar Engeland. Men was in Vlissingen in de vrachtauto gekropen met de gedachte dat deze auto naar Engeland zou gaan. De mensen zijn ingesloten en overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Bron: R. van Kuik