Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (27/01)

Bergen op Zoom, dinsdag 27 januari 2004

Wildplassen bekeurd

BERGEN OP ZOOM: Een 25-jarige inwoner van Bergen op Zoom is maandagavond bekeurd voor wildplassen. De man stond te plassen tegen een kantoorgebouw direct naast het politiebureau. De signalerende agenten namen de man mee naar het politiebureau en spraken hem aan op zijn gedrag. Na hem te hebben voorzien van een bekeuring kon hij zijn weg vervolgen.

Politie deelt waarschuwingskaarten uit

ST WILLEBRORD/SPRUNDEL: De politie heeft maandag waarschuwingskaarten uitgedeeld in verband met de aanhoudende parkeeroverlast binnen de gemeente. Op de Dorpsstraat in St. Willebrord en de Sint Janstraat in Sprundel werden mensen aangesproken op hun parkeergedrag. Veel bestuurders waren al op de hoogte van deze actie door de eerdere berichtgeving in diverse media. De actie van de politie is gericht op het terugbrengen van het aantal overlastmeldingen. Deze meldingen komen bij de politie binnen naar aanleiding van het fout parkeren in de drukke doorgaande straten van de gemeente.
De actie zal ongeveer twee weken duren. Na deze periode zal er verbaliserend worden opgetreden.

Diefstal uit tuinhuis

ZEGGE: Een inwoner van de Kapelstraat heeft maandag bij de politie aangifte gedaan van diefstal uit zijn tuinhuis. Hij vermist een rookafdrijver, een aantal kratten bier en een damesfiets. De diefstal heeft vorige week plaatsgevonden. Enkele goederen werden door de politie aangetroffen tijdens de aanhouding van een 33-jarige inwoner van Zegge. Deze verdachte werd vorige week zondag aangehouden in verband met diefstal van een auto. Hij zit nog steeds in hechtenis.

Vernieling van auto

ZEGGE: Een personenauto die geparkeerd stond aan de Nieuwstraat is maandag vernield.
Onbekenden schopte en sloegen deuken in de rode Hyundai Scoupe. De eingenaar heeft aangifte gedaan bij de politie.

Zakkenrollerij

ROOSENDAAL: Een 38-jarige inwoner van Roosendaal is maandagmiddag gerold van zijn telefoon. De man had zijn telefoon in zijn jaszak zitten toen hij bemerkte dat deze was gestolen. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Diefstal aanhangwagen

ROOSENDAAL: Een inwoner van Roosendaal parkeerde maandagochtend zijn aanhangwagen op de oprit van zijn woning. Na een bakje koffie wilde de man hard aan het werk gaan toen echter bleek dat zijn aanhangwagen was verdwenen. Hij kon nog net zien dat een witte personenauto van het merk Peugeot ermee vandoor ging. Er is aangifte gedaan bij de politie en het voertuig staat inmiddels gesignaleerd.

Poging inbraak woning

ROOSENDAAL: In een woning aan de Helmersflat is dinsdag tussen 12.00 en 13.00 uur getracht in te breken. De bewoonster was omstreeks 12.00 uur de deur uitgegaan en zag bij terugkomst dat men via de voordeur had getracht binnen te komen, waardoor schade was ontstaan aan de deurstijl.

Crossende jongeren vernielen grasveld

ROOSENDAAL: Een aantal jongeren op scooters heeft maandagmiddag omstreeks 14.30 uur voor veel overlast gezorgd op het voetbalterrein van sportpark Hulsdonk.
Doordat de jongeren met hoge snelheid crossend over het grasveld reden werd een groot gedeelte van het grasveld omgeploegd. De beheerder heeft melding gemaakt bij de politie.

Bron: Nicolette Bovenhorst