Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (27/01)

Oosterhout, dinsdag 27 januari 2004

Twee jongeren betrapt op diefstal
KAATSHEUVEL: Op maandag 26 januari omstreeks 17.15 uur betrapte de politie twee minderjarige inwoners van Kaatsheuvel op heterdaad bij een diefstal. De knullen haalden in de Van Heeswijkstraat een poster uit een abri. Het ging om een poster van Sponzebob. Beide jongens zijn na overleg met de ouders doorverwezen naar bureau halt.

Diefstal auto-onderdelen
DONGEN: In de nacht van 27 januari werden van een splinternieuwe Opel Astra vier banden met 7-spaaks velgen gestolen. De auto stond geparkeerd op een afgesloten terrein aan de Steenstraat. De politie heeft een aangifte opgenomen van de gedupeerde eigenaar. De diefstal is vermoedelijk gepleegd tussen 18.45 en 08.00 uur.

Aanhouding winkeldief
GILZE: Een 18-jarige inwoner uit Gilze is door de politie aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Winkelpersoneel van zaak aan het Steenakkerplein betrapte de man toen hij goederen uit die winkel meenam zonder te betalen. Met een proces-verbaal is hij later weer in vrijheid gesteld.

Politie arresteert acht mannen na diefstal auto-onderdelen MADE: De politie arresteerde maandagmiddag 26 januari acht personen voor diefstal van auto-onderdelen. Dat gebeurde rond 16.15 uur op de Blockmekerstraat. De mannen, variërend in de leeftijd van 25 tot 47 jaar, hadden even daarvoor de onderdelen gestolen bij een autosloopbedrijf. Enkele goederen werden afgerekend, een aantal andere goederen werden zonder te betalen meegenomen. Alle vier de verdachten kregen een boete van 150,- Omdat het achttal geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland heeft moesten ze de boete meteen afrekenen. Nadat zij deze hadden betaald werden ze weer in vrijheid gesteld.

Automobilist raakt gewond bij eenzijdig ongeval
OOSTERHOUT: Op maandagavond 26 januari 2004, omstreeks 21.50 uur werd de politie geroepen bij een verkeersongeval. Het ging om een eenzijdig ongeval op de Burgemeester Holtroplaan. Bij dit ongeval was een 37-jarige inwoner van Oosterhout betrokken. De man is vermoedelijk op de overgang Slotlaan / Burgemeester Holtroplaan de macht over het stuur verloren. Hij kwam met zijn auto terecht tegen de railing van de brug op de Burgemeester Holtroplaan. Omstanders vertelden tegen de agenten dat de veroorzaker weggelopen was. Na een korte zoekactie is de verdachte gevonden. De man was gewond (nekklachten) en moest per ambulance naar het ziekenhuis. De agenten stelden ook vast dat zijn adem naar alcohol rook. Om die reden is in het ziekenhuis een bloedproef van de verdachte afgenomen. Het bloedmonster wordt momenteel in een laboratorium onderzocht op het alcoholpromillage.

Politie helpt bejaarde gevallen vrouw
OOSTERHOUT: Op maandagavond 26 januari 2004 bleek op een adres aan het Paterserf te Oosterhout dat de 80-jarige bewoonster in huis was gevallen en niet meer zelf kon opstaan. De politie forceerde de voordeur, waarna de vrouw uit haar benarde positie werd bevrijd en voor onderzoek naar een ziekenhuis werd overgebracht. Het is onbekend hoe lang de vrouw er al lag. Ze kon dat overigens zelf niet aangeven.

Zestien bekeuringen tijdens autogordelcontrole
OOSTERHOUT: Op 26 januari 2004 heeft de politie op de Bredaseweg een gordelcontrole gehouden. Dat gebeurde tussen 14.15 en 16.00 uur. Resultaat: 45 autos gecontroleerd waarbij 16 boetes ( 40,-) werden uitgedeeld voor het niet dragen van een autogordel.

Bron: Jeroen Steenmeijer