Gemeente Den Haag

januari 2004
Informatieavond Woontoren Wijnhavenkwartier (27 januari)

Op 28 januari houdt de gemeente Den Haag een informatieavond over het beginselplan voor de te bouwen woontoren in het Wijnhavenkwartier. De informatieavond is op woensdag 28 januari 2004, van 19.30 uur tot en met 21.00 uur in de Haagse Lobby van het Stadhuis, Spui 70. U vindt de Haagse Lobby op de tiende etage van het Stadhuis, via de ingang bij de bibliotheek.

De woontoren komt - samen met de ministerietorens van Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties - op de plaats waar nu de Zwarte Madonna staat. Hiermee is nu voor het eerst duidelijk hoe het gebied er uit zal komen te zien als de drie torens in 2008 gereed zijn.

De woontoren wordt met de twee ministeries gebouwd als een harmonieus geheel en zal, samen met de reeds aanwezige hoogbouw, beeldbepalend zijn voor het centrum van Den Haag. Met haar 125 meter hoogte en de 243 woningen is dit een grote impuls voor de woonkwaliteit van de stad. Woningen voor alleenstaanden en gezinnen, woningen voor sociale huur, maar ook vrije marktwoningen betekent voor elk wat wils. De bewoners van de Zwarte Madonna kunnen inschrijven op de sociale huurwoningen zodat men eventueel kan terugkeren. Uitkijken over het hart van de stad en dicht bij alle voorzieningen geeft een nieuwe dimensie aan wonen in Den Haag. Op de begane grond komen, samen met de ruimtes in de ministerietorens, ruimtes voor stedelijke voorzieningen.

De architect Christian Rapp heeft bovendien een gebouw ontworpen dat past bij de allure van Den Haag en levert hiermee een kwaliteitsimpuls voor het gebied. Hiermee is de ontwikkeling van het Wijnhavenkwartier tot een stedelijke mix van wonen, werken, voorzieningen en andere functies in het centrum van Den Haag een stap dichterbij gekomen.

U kunt bij deze informatieavond aanwezig zijn. De architect, Christian Rapp, geeft uitleg over de woontoren. Daarnaast kunt u ook vragen stellen aan vertegenwoordigers van de gemeente.