Gemeente Den Haag

januari 2004
Johan de Witt College start opleiding Sport, Dienstverlening & Veiligheid op VMBO (23 janari)

Op dinsdag 27 januari 2004 wordt de nieuwe leerrichting van het Johan de Witt College voor Sport, Dienstverlening en Veiligheid op feestelijke wijze geopend. Wethouder Pierre Heijnen van Onderwijs, Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Integratie (OSWI) zal de eerste resultaten in ontvangst nemen. Leerlingen verzorgen een presentatie over hun (leer)ervaringen met deze nieuwe opleiding.

De vraag naar geüniformeerd personeel is vanuit de veiligheidsbranche sterk toegenomen. Hetzelfde geldt voor de vraag naar nieuw personeel in de sectoren sport en dienstverlening.
Het Johan de Witt College speelt op deze ontwikkeling in en heeft recent het initiatief genomen voor het opzetten van een VMBO opleiding richting Sport, Dienstverlening en Veiligheid (SD&V). Deze nieuwe opleiding wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met partners uit de branche waaronder de Politie Haaglanden, de HTM, de Penitentiaire Inrichting Scheveningen, de gemeente Den Haag en het ROC de Mondriaan onderwijsgroep.

De nieuwe opleiding bereidt leerlingen voor op een baan of vervolgopleiding in de sectoren Sport, Dienstverlening en Veiligheid. Het ROC, de Mondriaan onderwijsgroep, biedt inmiddels een vervolgopleiding Veiligheid aan. Met het ROC zijn goede afspraken gemaakt over de afstemming van het onderwijs en de manier waarop dit aan leerlingen wordt aangeboden. Hierdoor wordt de kans op een MBO diploma voor deze groep leerlingen straks aanzienlijk vergroot.

Na een intensieve voorbereiding is de opleiding SD&V met ingang van het schooljaar 2003/2004 van start gegaan, binnen het VMBO Zorg & Welzijn. Tevens heeft het Johan de Witt College, als een van de weinige scholen in het land, van het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap toestemming gekregen voor het verder ontwikkelen van deze opleiding. Het ligt daarom in de verwachting dat straks ook de officiële licentie voor deze nieuwe opleiding zal worden afgegeven.

Uitnodiging
U bent van harte uitgenodigd de opening van de nieuwe opleiding bij te wonen.
Het programma start dinsdag 27 januari om 16.00 uur en duurt tot 16.45 uur, bij het
Johan de Witt College, VMBO Zorg & Welzijn, ingang Glasblazerslaan, Den Haag.
Ook leerlingen, vertegenwoordigers van de Mondriaan onderwijsgroep en de Politie Haaglanden zijn aanwezig voor verdere informatie.