Gemeente Zwolle

Verhalentraject: 'Buurverhalen in Dieze'

Datum uitgave: 14-01-2004

Onderwerp: woonomgeving
Bewoners van de Diezerpoort zijn van harte uitgenodigd om op dinsdag 27 januari naar verhalen te komen luisteren. Zij kunnen komend jaar meedoen aan 'Buurverhalen in Dieze', door hun eigen verhalen te vertellen en te luisteren naar die van andere bewoners.

Op dinsdagavond 27 januari wordt het spits afgebeten door twee mensen die al veel ervaring hebben met het vertellen van belevenissen. Kazim Cumert uit Turkije laat horen hoe je grote en kleine gebeurtenissen in je eigen leven kort en aanstekelijk onder woorden kan brengen. Ciel de Smet laat zien hoe geuren, geluiden en voorwerpen bepaalde persoonlijke herinneringen oproepen en aanleiding vormen voor het maken van eigen verhalen.Tussendoor is er Turkse en Nederlandse muziek. Het belooft een sfeervolle, gezellige avond te worden, met afwisselend verhalen, zang en muziek.

Verhalentraject
Deze feestelijke avond vormt de start van het verhalentraject 'Buurverhalen in Dieze'. Dat is een reeks van tweewekelijkse verhalenbijeenkomsten die gedurende 2004 wordt georganiseerd. Iedereen uit de Diezerpoort is uitgenodigd om er aan mee te doen. In de bijeenkomsten draait alles om vertellen en luisteren, waarbij plezier en ontmoeting voorop staan.

Tijd en locatie
De eerste verhalenavond vindt plaats op 27 januari van 19.30 uur tot 22.00 uur, in bezoekerscentrum de Terp, Radewijnsstraat 1, Zwolle

De vervolgavonden beginnen op 17 februari, en zijn dan steeds om de veertien dagen, ook in de Terp.

Meer informatie
Voor vragen kunt u tijdens kantooruren terecht bij TRAVERS: Els Rodink en Mustafa Marangoz, telefoonnummer (038) 452 59 92. Bel ook als u 27 januari niet kunt maar wel graag aan het project wil meedoen!

Onze Buurt Aan Zet
Het project Onze Buurt Aan Zet (OBAZ) heeft een financiële bijdrage geleverd aan het verhalentraject 'Buurverhalen in Dieze'. OBAZ is een initiatief van het Rijk en heeft tot doel om in samenspraak met de bewoners de leefbaarheid en veiligheid in wijken te vergroten. In Zwolle zijn de Diezerpoort en de Kamperpoort voor dit project geselecteerd.

Houd Wijzer in de gaten!
In Wijzer komen om de beurt OBAZ-projecten uit de Diezerpoort en de Kamperpoort aan bod. In de Wijzer die verschijnt op woensdag 28 januari, is het de beurt aan een project uit de Kamperpoort. Meer informatie over OBAZ vindt u ook op www.zwolsewijken.nl. Externe instanties: Onze Buurt aan Zet
Travers
Zwolse Wijken
Bron: afdeling Communicatie
Datum van 13-01-2004 tot 26-01-2004