Politie Hollands Midden
Datum: 27 januari 2004

(


Politie onderzoekt mishandeling Noordwijk

De politie onderzoekt een mishandeling van een 17-jarige jongen uit Noordwijk. Hij kreeg van een 15-jarige plaatsgenoot klappen waardoor zijn neus brak en een wenkbrauw scheurde. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis aan zijn neus laten behandelen. Het incident gebeurde op maandag 26 januari rond 14.20 uur nabij een school aan de Duinwetering. Een eerdere ruzie tussen de twee zou een mogelijke aanleiding zijn geweest voor de mishandeling.


Automobilist valt in herhaling met onder invloed rijden Noordwijk

De politie hield op dinsdag 27 januari rond 02.15 uur op de Van Berckelweg een 37-jarige automobilist uit Leiden aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de gehouden ademanalyse bedroeg 515 ug/l. (limiet 220 ug/l.) Het was niet voor de eerste keer dat de man op het rijden onder invloed werd betrapt. Op 7 december 2002 kwam hij bij de ademanalyse tot 455 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op.


Onder invloed met auto tegen boom Voorhout

Een 31-jarige man uit Voorhout reed op maandag 26 januari rond 15.20 uur met zijn auto tegen een langs de Oosthoutlaan staande boom. De man moest voor het hechten van enkele wondjes naar het LUMC. De politie nam daarna de man mee naar het bureau voor het afnemen van een ademanalyse vanwege van het vermoeden dat er drank in het spel was. De uitslag van de ademanalyse was 780 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.


Aanrijding na door rood licht rijden Katwijk

Een 20-jarige automobiliste uit Rijnsburg negeerde op maandag 26 januari rond 16.25 uur op de Hoorneslaan het rode verkeerslicht voor de fietseroversteekplaats en reed een 18-jarige snorfietser uit Katwijk aan. De jongeman werd met beenletsel overgebracht naar het LUMC.


Automobilist moet rijbewijs inleveren Leiden

De politie hield op dinsdag 27 januari rond 03.35 uur op de Oegstgeesterweg een 47-jarige automobiliste uit Oegstgeest aan. De vrouw had vermoedelijk te veel gedronken. De uitslag van de daarop gehouden ademanalyse bedroeg 980 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op.


Automobilist moet rijbewijs inleveren Roelofarendsveen

De politie hield op dinsdag 27 januari rond 01.55 uur op het Westeinde een 44-jarige automobilist uit Roelofarendsveen aan. De man had vermoedelijk te veel gedronken. De uitslag van de daarop gehouden ademanalyse bedroeg 635 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op.


Automobilist moet rijbewijs inleveren Alphen aan den Rijn

De politie hield op dinsdag 27 januari rond 02.00 uur op de Prins Bernhardlaan een 41-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aan. De man had vermoedelijk te veel gedronken. De uitslag van de daarop gehouden ademanalyse bedroeg 610 ug/l. (limiet 220 ug/ll.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op.


Snelheidscontroles Krimpenerwaard
De politie in de Krimpenerwaard heeft tussen vrijdag 16 januari en vrijdag 23 januari snelheidscontroles gehouden. Er werd met de radarwagen gecontroleerd op de Provincialeweg Oost in Haastrecht, op de Schuwacht in Krimpen aan de Lek, op het Middelblok in Gouderak, op de Boezemweg en de Kerkweg in Lekkerkerk en op de M.A. Reinaldaweg in Schoonhoven. Van de in totaal 2835 passanten, waren er 182 in overtreding. De hoogstgemeten snelheid was 136 km/u, gemeten op de Provincialeweg Oost in Haastrecht. De toegestane maximum snelheid op deze weg is 80 km/u. De politie zal vooral op de Provincialewegen blijven controleren.


----- einde politieberichten ----



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --