Gemeente Best

26-01-2004
Actie "Fiets naar je werk!" met succes afgerond

ACTIE 'FIETS NAAR JE WERK!' SUCCES!
Van 19 september tot 1 december 2003 hebben de Fietserbond, afdeling Best en de gemeente Best samen een speciale actie gehouden om het woon-werkverkeer per fiets te bevorderen. Hierbij sloten zij aan bij een landelijke actie, "Week van de Vooruitgang", waarbij aandacht werd gevraagd voor de groeiende problemen rond het autoverkeer. Uit de tellingen is inmiddels gebleken dat de actie een succes is.

De actie
Aan de actie konden zowel bedrijven als individuele werknemers deelnemen. Mensen die elke dag naar hun werk fietsten, konden het aantal kilometers noteren en kregen bonuspunten voor het fietsend afleggen van een woon-werkafstand van meer dan 10 kilometer en wanneer ze de volle werkweek op de fiets kwamen. Bij de deelnemende bedrijven zijn tellingen gehouden in de fietsenstallingen, om te kunnen beoordelen of het aantal fietsende werknemers tijdens de actieperiode toenam.

Resultaten
Inmiddels zijn de resultaten verwerkt. De namen van de winnaars houden we nog even voor onszelf. Zij worden namelijk pas in februari officieel op het gemeentehuis gehuldigd. Uiteraard houden wij u hiervan op de hoogte. Alle deelnemers gezamenlijk hebben in elk geval ruim 62.000 kilometer afgelegd. De deelnemers zijn afkomstig van 10 bedrijven in Best, waaronder de gemeente zelf.