Ingezonden persbericht


Per abuis is vannacht een verkeerd persbericht verstuurt. Het juiste bericht vindt u hier onder.

Onze welgemeende excuses,

Team VirusAlert.nl

Persbericht Kampen 27 januari 2004 - VirusAlert W32.Mydoom high risk

Een op 26 januari door VirusAlert.nl ontdekte worm veroorzaakt momenteel problemen voor mailservers. W32.Mydoom verspreidt zich via e-mail en gebruikt wisselende eigenschappen voor haar verzending via e-mail. Geheel willekeurig worden de eigenschappen gekozen waardoor herkenning lastig is. Het lijkt een tamelijk heftige uitbraak te worden, die met name veel e-mail overlast verzorgd. Mydoom kent geen schadelijke acties als de verwijdering van bestanden etc. Wel installeert het een manueel gecontroleerde backdoor waarmee de virusschrijver toegang kan krijgen tot het systeem.

De internetworm scoort 33 op de VirusAlert-schaal. Het ontvangstrisico is vandaag opgewaardeerd naar "high" gefundeerd op de grootschalige detecties van de worm op de systemen van VirusAlert.nl.

Uitgebreide informatie over dit virus is te vinden op http://www.virusalert.nl/?show=virus&id=609&name=W32.Mydoom@MM

VirusAlert is een onafhankelijke Nederlandse organisatie die informatie van veiligheidsexperts en antivirusfabrikanten samenbrengt en kwalificeert. Door de merkonafhankelijkheid slaat VirusAlert een brug tussen de verschillende antiviruslabaratoria en kan zij deze gebundelde kennis zeer snel aan haar abonnees ter beschikking stellen.