Stad Utrecht 09.30 uur

Utrecht 27-01-2004 - Persberichten districten stad Utrecht

Straatroof

UTRECHT Maandagmiddag vond op de Lessepstraat een straatroof plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 38-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 13.00 uur over de Lessepstraat. Plotseling werd de tas van de vrouw van haar schouder getrokken door twee onbekende mannen op een scooter. In de tas zaten bankpassen, enkelen euros en recepten voor medicijnen. Enige tijd later kwam een getuige naar het bureau en meldde dat hij de straatroof had zien gebeuren.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie belt u dan naar de politie van het district Utrecht noord tel.: 0900 88 44.

Bekeurd voor opgeven valse naam

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag een jongen aangehouden omdat hij tijdens een controle een valse naam opgaf.

De politie gaf omstreeks 15.45 uur een stopteken aan een jongen op een scooter. De scooter was voorzien van een oud verzekeringsplaatje. De agenten vertrouwden de opgegeven informatie niet. De jongen werd aangehouden. Op het bureau gaf de jongen zijn echte naam op. De scooter werd voor technische onderzoek in beslag genomen. De 12-jarige jongen uit Utrecht kreeg een bekeuring voor het onverzekerd rijden, het niet hebben van een certificaat en het niet dragen van een helm.

Vrouw beroofd van tas

UTRECHT Op de Pijperlaan vond maandagavond een beroving uit een auto plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 38-jarige vrouw uit Lexmond stond omstreeks 22.30 uur met haar voertuig te wachten voor het rode verkeerslicht. Plotseling zag de vrouw dat haar linkerportier werd geopend door een onbekende man. De man griste haar tas van de passagiersstoel en stapte achter op een scooter waar een tweede verdachte op zat. De verdachten reden richting het Kanaleneiland weg.

De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel: 0900 88 44.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag een vrouw aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 17.30 uur belde een medewerker van een winkel aan de Zamenhofdreef naar de politie dat men een winkeldief hadden aangehouden. Ter plaatse trof de politie een 15-jarig meisje uit Utrecht aan die zich agressief gedroeg. Het meisje had een aantal medewerkers bedreigd met de dood en geprobeerd te schoppen en te slaan. De politie nam de dame meen naar het bureau. Hier bleek dat zij gesignaleerd stond. Zij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Dronken bestuurders

UTRECHT Door de politie zijn maandagavond twee personen aangehouden voor het rijden onder invloed. Rond 23.20 uur werd een 45-jarige Utrechter op de Europalaan aan de kant gezet, omdat de APK van zijn auto bleek te zijn vervallen. Vanwege de aanwezigheid van bierblikjes en een alcohollucht in de auto volgde een alcoholcontrole. Uit de ademanalyse kwam vervolgens 350 ug/l naar voren. Proces-verbaal is opgemaakt.

Ook een 19-jarige fietser uit Utrecht ontkwam niet aan een alcoholtest. Dat kwam omdat hij rond 23.25 uur op de Leidseweg plotseling de weg overstak, toen een politiebusje voorbij reed, en dit bovendien deed op een fiets waarvan de verlichting niet werkte. Toen hij daarop werd aangesproken, kwam de beschonken toestand van de Utrechter naar voren. Uit de ademanalyse kwam 785 ug/l naar voren. Proces-verbaal is opgemaakt.

Ook in de nacht van maandag op dinsdag zijn nog twee autobestuurders betrapt op alcoholgebruik.

Rond 01.30 uur merkten agenten op dat een 37-jarige automobilist uit Dordrecht steeds rondjes bleef rijden op de Europalaan. Bij controle kwam een alcohollucht uit de auto. Uit een ademtest in het politiebureau kwam 380 ug/l naar voren. Proces-verbaal is opgemaakt. Tot slot werd rond 03.50 uur op de Argonautendreef een 41-jarige Utrechter gecontroleerd, nadat hij met hoge snelheid een politieauto voorbij reed. Uit de ademanalyse kwam 350 ug/l naar voren. Ook in dit geval is proces-verbaal opgemaakt.