Gemeente Oosterhout

Gemeentelijke onderscheiding voor Jack Doms

Bij zijn afscheid van de vrijwillige brandweer

Maandag 26 januari 2004, heeft Jack Doms uit handen van burgemeester W. Huijbregts-Schiedon de zilveren dasspeld van de gemeente Oosterhout ontvangen. Hij ontving deze gemeentelijke onderscheiding bij zijn afscheid als vrijwilliger van de Oosterhoutse brandweer.

Jack Doms is op 1 juni 1974 als vrijwilliger in dienst getreden van de brandweer. Na 29 dienstjaren heeft hij nu dus afscheid genomen. De laatste jaren was hij bevelvoerder van de groep Dorst in de rang van brandmeester. Daarnaast is hij één van de contactpersonen van de brandweergroep.

In al die jaren heeft hij zich vol overgave ingezet voor de vrijwillige brandweer. Hij bezocht zeer trouw de oefenavonden en was altijd present bij branden en hulpverleningen en andere activiteiten van de brandweer. Hij heeft tijdens zijn loopbaan vooral veel ervaring opgedaan bij bosbranden rondom Dorst en treinongevallen.

Zijn inzet ging ook nog een stukje verder dan alleen de normale brandweertaken. Zo is hij sinds 1987 bestuurslid van de personeelsvereniging brandweer. Hij is als bestuurslid, maar ook als mens, zeer trouw in het onderhouden van de sociale contacten binnen zijn groep maar ook binnen het gehele korps.

Oosterhout, 26 januari 2004
16/2/2004