Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


27 januari 2004


Epe - bedrijfsinbraak

In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Tongerenseweg Zuid in Epe. Men heeft het kantoorgedeelte doorzocht nadat een deur was geforceerd. Er is een klein geldbedrag ontvreemd.


Emst - auto te water


Een 28 jarige automobilist uit Epe heeft maandagavond rond 19.50 uur een nat pak opgelopen toen hij met zijn auto onder Emst in het Apeldoornskanaal terecht kwam. De man kon zichzelf uit de auto bevrijden. De Epenaar reed op de Kanaalweg en kwam door nog onbekende oorzaak in botsing met een tegenligger, een personenauto bestuurd door een 60 jarige man uit Oene. De brandweer assisteerde bij de berging van de auto.


Vaassen - Gewond na botsing


Een 62 jarige bromfietser uit Wenum Wiesel en een 26 jarige automobilist uit Apeldoon kwamen maandagmiddag omstreeks 15.50 uur op de Oude Apeldoornseweg in Vaassen door onduidelijke oorzaak met elkaar in botsing. Beide voertuigen raakten elkaar met de spiegels. De bromfietser kwam na de botsing in de naast de weg gelegen sloot terecht. Hij werd met onbekend letsel per ambulance naar het Lucasziekenhuis vervoerd.


Epe - broertje (14) en zusje (11) verdwaald op de snelweg


Een 14 jarige jongen uit Epe en zijn 11 jarig zusje werden maandagmiddag omstreeks 13.45 uur met de fiets aan de hand aangetroffen in de berm van de rijksweg A50 onder Epe. Ze werden door de politie naar huis gestuurd. Volgens de oudste hadden ze over een zandweg gefietst en plotseling in de berm van de snelweg terecht gekomen. De twee zijn door de politie naar huis gestuurd waar moeder hen opving. Van de politie kregen ze een reprimande.


Epe - bekeurd voor venten zonder vergunning


De politie heeft maandagmiddag een 22 jarige man uit Deurne en een 24 jarige vrouw uit Helmond bekeurd voor het venten zonder vergunning. Beiden verkochten abonnementen voor "Kinderparade", zonder in bezit te zijn van een gemeentelijke vergunning.
Het is de politie niet geheel duidelijk geworden wat Kinderparade nu eigenlijk wel of niet was.


Hierden - leegstaande schuur in brand


Een leegstaande schuur aan de Snippendalseweg in Hierden is maandagavond rond 23.30 uur in brand geraakt. De brandweer heeft de brand geblust.
Het betrof een leegstaande nog te slopen stal. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.


Putten - Controle


Bij controle op verschillende locaties zijn maandag de volgende bekeuringen gevallen: 2x niet dragen autogordel, 1x niet handsfree bellen, 1x rijden zonder helm en 1x te hoge constructiesnelheid bromfiets.


Putten - Winkeldiefstal


Een 25 jarige inwoner uit Zwolle werd maandagmorgen aangehouden. De man had bij een supermarkt aan de Postweg goederen ter waarde van 12,13 Euro weggenomen. De man werd door winkelpersoneel overgedragen aan de politie. Aan de man zal een dagvaarding worden uitgereikt, omdat hij meerdere malen voorkwam terzake winkeldiefstal.


Harderwijk - Controles


Op maandag werden op verschillende locaties en tijdstippen controles gehouden. Hierbij zijn de volgende bekeuringen gevallen: 13x niet voeren fietsverlichting, 1x rijden door rood licht, 2x niet dragen autogordel en 1x voor slecht zicht door achterruit.


Elburg / 't Harde - Controles


Bij controles op maandag op verschillende locaties in Elburg en 't Harde zijn de volgende bekeuringen gevallen: 4x niet dragen autogordels, 4x foutief parkeren en 2x niet handsfree bellen.


Ermelo - Ongeval


Een 37 jarige automobilist uit Vriezenveen is maandag rond 18.15 uur gewond geraakt na een verkeersongeval. De man reed over de Flevoweg richting Apeldoorn. Op het gegeven moment raakte hij met zijn auto in de rechterberm. Hierdoor begon te auto te slingeren en kwam vervolgens de rechterberm tot stilstand. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Nunspeet - Controles


In de gemeente Nunspeet werd maandag op verschillende locaties gecontroleerd. De leverde de volgende bekeuringen op: 5x geen verlichting op fiets, 1x geen achterlicht op bromfiets, 1x geen kentekenplaat op aanhangwagen, 2x niet dragen autogordel, 1x buiten noodzaak mistverlichting voeren.


Elburg - Truck met oplegger vast in de berm


Een 27 jarige chauffeur van een truck met ongeladen oplegger, is maandagmiddagmiddag met zijn combinatie in de berm van de Flevoweg terechtgekomen. Hierbij werd een lantaarnpaal en twee bomen vernield. Niemand raakte gewond. De brandstoftank werd daarbij beschadigd zodat dieselolie in de berm terecht kwam. Het bergen van het voertuig heeft enkele uren in beslag genomen. De chauffeur, afkomstig uit Nijkerk, verklaarde een vrachtbrief te hebben gepakt en toen van de weg te zijn geraakt. De provincie heeft besloten om een kuub aarde vanweg de dieselolie af te graven en op te vullen met schone aarde.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


---- --