Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Bachelor-masterstructuur centraal tijdens 1e Nationaal Congres Hoger Onderwijs

Amsterdam, 19 januari 2004 Op 28 januari aanstaande vindt in het Beatrixgebouw in Utrecht het Nationaal Congres Hoger Onderwijs plaats. Op het congres treden bestuur- en stafleden, voorlichters en marketingmanagers uit het hoger onderwijs, de overheid, het bedrijfsleven en de studentenwereld met elkaar in contact over verschillende onderwerpen binnen het thema: De effecten van de invoering van de bachelor-masterstructuur op het Nederlandse hoger onderwijs . Het is het eerste congres in Nederland waar de effecten zo uitgebreid worden besproken.

Het Nationaal Congres Hoger Onderwijs wordt georganiseerd door Aromedia om de discussies rond de invoering van de bachelor-masterstructuur een landelijk podium te geven. Aan de hand van praktijksituaties en toekomstscenarios komen de effecten voor de instellingen en studenten aan bod, alsook internationale werving, internationale samenwerking en de relatie met de arbeidsmarkt. Tijdens het congres worden de resultaten uit de BaMa-editie van de Sum Studentenmonitor gepresenteerd.

Sprekers in het plenaire ochtendgedeelte zijn: prof. dr. Willem H. Gispen, rector magnificus Universiteit Utrecht; drs. Norbert M. Verbraak, voorzitter Raad van Bestuur Fontys Hogescholen; John Terry, senior assistent director University of Newcastle upon Tyne en Herman Bruggink, president Nyenrode universiteit. In de middag vinden minidebatten plaats met vertegenwoordigers van verschillende stromingen, onder leiding van prominenten uit de media. Het totale programma is na te lezen op www.sumposium.nl.

Aromedia
Aromedia is uitgever van media op het gebied van studie en beroep. Daaronder vallen de merken TKMST, Sum en Carp. Deze merken omvatten onder andere tijdschriften, gidsen, agenda s, websites en cd-rom s. Tevens organiseert Aromedia elk jaar Studie Beurs en doet ze onderzoek onder ruim 31.000 scholieren en studenten. Alle producten van Aromedia worden gemaakt ter ondersteuning van scholieren, studenten en professionals, in de leeftijd van 11 tot 37 jaar, bij het maken van belangrijke keuzes op het gebied van studie, werk en leven.

­­­­­­­#####