RTB BEURZEN

Slimme gevels en opblaasbare daken in de toekomst

Rotterdam, januari 2004
Nieuwe technologische mogelijkheden en verrassende oplossingen en materialen voor gevels en daken in de toekomst zijn te zien op GEVELtotaal 2004. Dit innovatieve vakevenement vindt plaats van 28 tot en met 30 januari in Ahoy' Rotterdam. Een beurs voor architecten, bouwondernemers, aannemers en professionals in vastgoed. Zij zullen verbaasd staan van de meest bizarre, eenvoudig lijkende of integrale gevelbouw van de toekomst, gepresenteerd in schitterende exposities. Volop inspiratie dus, maar ook informatie te over bij de vele standhouders en de seminars.

FUTURE MATERIALS for architecture and design
Kijken, voelen en ervaren. Tegenwoordig is bijna alles mogelijk als het gaat om materialen in de gevelbouw. Deze internationale tentoonstelling biedt gevel- en dak ideeën die zijn gebaseerd op toekomstige maatschappelijke, economische en sociale factoren zoals milieu, gezondheid, prijs/kwaliteit en lifestyle. Van kleur veranderende gevels, communicerende gevels door beweging (passeren) of willekeurig veranderend van transparant naar dicht. Daken van doek die toch heel duurzaam zijn. Opblaasbare gevels en daken, 'gebreide' gevels, gevels gevormd door de zgn. explosietechniek, meedenkende gevels, meeneem gevels en daken. Niets lijkt meer onmogelijk.

De nieuwste trends op het gebied van gevelcomfort, -rendement en - efficiency
Het toonaangevende architectenbureau Rudy Uytenhaak heeft bedrijven geïnspireerd hun visie op de gevelbouw (incl. dak, ook wel vijfde gevel genoemd) te laten zien. In de expositie
'gevelcomfort' staan klimaat, veiligheid, toegankelijkheid en zintuigen centraal. De expositie 'rendement' onthult de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid van materialen, onderhoudsarme gevels, de gevel als energiebron en flexibele gevelsystemen, telkens aan te passen aan de bestemming van het gebouw. Spectaculair is de presentatie over prefeb bouwen; complete gevels en daken op wielen!

Till Schneider op woensdagavond live op GEVELtotaal Het aanstormend Duitse architectuurtalent Till Schneider toont op woensdagavond zijn wel heel bijzondere architectuur en vertelt waarom hij hiertoe gekomen is. De gevel is niet slechts een omhulling ter bescherming, maar is ook een onthulling van de functie van een gebouw. Een onthulling ook van het imago van het bedrijf dat erin gevestigd is of de identiteit van de mensen die er in wonen. Daarnaast komen ook tal van andere onderwerpen aan bod tijdens het uitgebreide seminarprogramma.

GEVELtotaal 2004 is woensdag 28 en donderdag 29 januari geopend van 12
- 21 uur en vrijdag van 12 - 18 uur. De beurs is uitsluitend te bezoeken op uitnodiging of indien men zich kan legitimeren als vakbezoeker voor 15,- euro Voor het volledige programma en een overzicht van de meer dan 150 exposanten zie www.geveltotaal2004.nl Gratis koffie of thee. Meer informatie (010) 242 53 10 of info@geveltotaal2004.nl.