Gemeente Dordrecht


---

Gemeente en marktpartijen ondertekenen samenwerkingsovereenkomst villawijk De Hoven

Carla Franken
Vier marktpartijen en de gemeente Dordrecht ondertekenen op woensdag 28 januari een samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van het middengebied van de nieuwe villawijk De Hoven, gelegen tussen de Dordtse wijken Dubbeldam en Stadspolders. Het middengebied heeft plaats voor 290 vrijstaande en twee-onder-één-kapwoningen en 14 vrije kavels.

De gemeente Dordrecht, AM Grondbedrijf BV, Heijmans Vastgoed Participaties BV, BAM Vastgoed BV en Volker Wessels Vastgoed BV hebben gekozen voor een publiek-private samenwerkingsvorm. De publieke en private partijen hebben een gezamenlijk rechtspersoon opgericht voor de ontwikkeling van het middengebied: de Gemeenschappelijke Exploitatie Maatschappij (GEM) De Hoven.

De Hoven krijgt het karakter van een villawijk met de architectuur van de jaren '30, met veel groen, waterpartijen en singels. In totaal komen er in De Hoven circa 360 woningen in het dure en topsegment van de markt, met prijzen vanaf EUR 350.000,--. In het oostelijk deel van het plangebied wordt een landgoed met 29 appartementen en 10 grondgebonden woningen gebouwd. In het westelijk deel van het plangebied worden 26 merendeels vrijstaande en
twee-onder-éénkapwoningen gebouwd. De verkoop van de woningen start in het eerste kwartaal van volgend jaar. De woonwijk De Hoven moet in 2008 gereed zijn.