Gemeente Apeldoorn

Lunchconcert in Burgerzaal van het Stadhuis

Woensdag 28 januari a.s. staat de Burgerzaal van het Stadhuis in het teken van een lunchconcert. Tussen 12.30 en 13.30 uur spelen twee ensembles met studenten van het Arnhems Conservatorium. De gemeente Apeldoorn organiseert dit concert omdat het Arnhems Conservatorium heeft aangegeven zich te willen profileren in Apeldoorn. Verder sluit het concert aan bij wat de gemeente op het gebied van cultuur wil uitstralen, levert het een bijdrage aan het cultureel klimaat in de stad en stimuleert het concert de huiskamerfunctie van het stadhuis.

Het concert opent met het trio Falk Fiction & The B-Movies. Dit trio zit stilistisch tussen eigentijdse jazz, vrij geïmproviseerde en moderne kamermuziek in. Vervolgens is het de beurt aan Ultraschall. Dit ensemble speelt eigentijdse jazz vanuit de moderne traditie in de stijl van Maria Schneider en jazzorkesten die de traditie van de big bands volgen.

Leider van beide ensembles is Falk Hübner. Hij studeert compositie en contrabas binnen de afdeling lichte muziek. Alle werken die op 28 januari gespeeld worden zijn door Falk Hübner gecomponeerd.

Op 10 maart a.s. zal het volgende lunchconcert worden gehouden. Dan treedt het klarinetensemble onder leiding van Frans de Jong op.

Voor het laatst bijgewerkt op: 22-jan-2004 02:49