RAAD VOOR WERK EN INKOMEN

RWI, Borea en Divosa: uitnodiging aan de pers

Den Haag, 22 januari 2004

28 januari: Werkconferentie De reïntegratiemarkt voor gemeenten

Op woensdag 28 januari vindt in Stadion De Kuip (Maasgebouw) te Rotterdam de werkconferentie Niet meer buitenspel. De reïntegratiemarkt voor gemeenten plaats. Deze conferentie is georganiseerd door de Raad voor Werk en Inkomen, Borea en Divosa.

Aanleiding voor de werkconferentie is de invoering van de Wet Werk en Bijstand per 1 januari 2004. Gemeenten dragen voor reïntegratie en bijstand nu de volledige financiële verantwoordelijkheid. Reïntegratiebedrijven kunnen gemeenten ondersteunen bij het snel aan het werk helpen van mensen. Op de werkconferentie gaan deze partijen in verschillende workshops met elkaar in gesprek over de (beleidsmatige) consequenties en de praktische uitvoering van de WWB.

Voorafgaand aan de workshops vindt er tussen 10.15 en 11.15 uur een Voorbeschouwing plaats. Hierin wordt staatssecretaris Mark Rutte (SZW) geïnterviewd over zijn visie op de gemeentelijke reïntegratiemarkt, waarna hij met wethouder Hans Spigt (gemeente Dordrecht), Aura Laumen (algemeen directeur Alexander Calder Arbeidsintegratie) en Dick van Maanen (directeur Sociale Dienst Hilversum) hierover in discussie gaat.

Aan het einde van de dag, tussen 15.15 en 16.00 uur, trekken Jan van Zijl (voorzitter RWI), Ella Vogelaar (voorzitter Borea) en Tof Thissen (voorzitter Divosa) in een Nabeschouwing de beleidsconclusies van de conferentie en stellen zij gezamenlijk een agenda op.

De pers is van harte uitgenodigd om de werkconferentie bij te wonen. Meer informatie vindt u in het bijgesloten programma. U kunt ook contact opnemen met Roelof Janssens, hoofd Communicatie bij de RWI, telefoon: 070 789 0 708 of 06 536 11 463.
Wilt u via de mail (r.janssens@rwi.nl) aangeven of u aanwezig zult zijn?

22 jan 04 16:04