Gemeente Veenendaal


PERSBERICHT 9: STARTDOCUMENT ORANJESCHELP (27-01-2004)

Nieuw centrum voor zorg en onderwijs

De Stichting Christelijk Primair Onderwijs Veenendaal, Stichting Reinaerde en de gemeente Veenendaal nemen het initiatief tot het bouwen van een voorziening voor onderwijs en zorg voor kinderen in de leeftijd van 3,5 tot 20 jaar. Op woensdag 28 januari aanstaande ondertekenen deze partijen een startdocument voor de realisatie van een nieuw centrum onder de naam OranjeSchelp.

Locatie
Het nieuwe centrum wordt gebouwd op de huidige locatie van het Palet, voor wie op dit moment vervangende nieuwbouw gerealiseerd wordt. Het nieuwe centrum komt daarmee direct naast het huidige terrein van de Oranjeschool aan de David Tenierslaan te liggen. Met Patrimonium Woonstichting worden gesprekken gevoerd over deze grondruil. De verwachting is dat in de loop van februari deze besprekingen zijn afgerond. Volgens de planning starten de werkzaamheden dan in het voorjaar van 2005 en zal de oplevering van de OranjeSchelp zijn bij aanvang van het schooljaar 2006-2007.

Aanleiding
De Oranjeschool is de enige school in Veenendaal voor zeer moeilijk lerende kinderen. In verband met de groei van het aantal leerlingen, onderwijskundige aspecten en een sterk verouderd schoolgebouw is de realisering van een nieuwe school noodzakelijk. Al in 2000 is de Oranjeschool gestart met een combinatiegroep in samenwerking met dagcentrum De Schelp. Kinderdagcentrum De Schelp is bestemd voor de opvang van kinderen met een zorg-en onderwijsvraag. Vanwege het succes van de samenwerking hebben de besturen van de school en het kinderdagcentrum een onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van het onder één dak brengen van een nieuwe voorziening voor onderwijs en zorg op maat. Het college van Burgemeester en Wethouders van Veenendaal besloot op 9 juli 2002 te participeren in de realisering van het project.