lekstroom, 09.50 uur

utrecht 28-01-2004 - Nieuwsberichten district lekstroom

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN/HOUTEN- Op dinsdag werd een verkeerscontrole gehouden op de Symfonielaan en de Structuurbaan. In totaal werden 58 bekeuringen uitgeschreven voor oa. het rijden zonder autogordel en het hoge met een te hoge snelheid.

Op De Slinger werd een dinsdag een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden verschillende bromfiets gecontroleerd en enkele bekeuringen werden uitgeschreven. De 21-jarige man uit Houten werd aangehouden omdat hij op een gestolen snorfiets reed.

Bestuurder onder invloed

IJSSELSTEIN De politie heeft op de Utrechtseweg een vrouw aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een automobilist rijden die enige moeite had met het nemen van de bochten. De 53-jarige vrouw uit IJsselstein kreeg op de Utrechtseweg een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de vrouw te veel gedronken had. Zij werd voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau.

De analyse wees 665 ug/l uit. De vrouw moest haar rijbewijs inleveren maar had deze niet bij zich. Bij de woning van de vrouw kreeg de politie twee rijbewijzen overhandigd. Zij had namelijk eerdere aangifte gedaan van vermissing van haar rijbewijs maar had deze later teruggevonden en was nu in bezit van twee rijbewijzen. De vrouw werd met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur naar huis gestuurd.