Politie Groningen

Persberichten woensdag 28 januari 2004

provincie Groningen, 28-01-2004 -

Groningen: recalcitrante winkeldievegge aangehouden
De politie heeft dinsdagmiddag in een warenhuis aan de Grote Markt een 34-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had haar oude schoenen op de schoenenafdeling omgeruild voor nieuwe laarzen. De omruiltruc werd gezien door een klant, die het winkelpersoneel waarschuwde. Ook had de Stadjer een paar sokken weggenomen. Op het moment dat zij de winkel verliet, werd de vrouw door de beveiliging aangesproken. De verdachte werd vervolgens overgedragen aan de politie. Tijdens het vervoer naar het politiebureau werd de winkeldievegge recalcitrant. Zij bedreigde en beledigde de dienders in woorden. Op het politiebureau werd de vrouw nog dwarser en probeerde zij een politieagente te bijten en lukte het haar om tegen het been van een diender te trappen. De vrouw werd uiteindelijk tot bedaren gebracht. Na verhoor mocht de verdachte het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snelheidscontrole leidt tot 85 bekeuringen
Op de Rijksweg heeft de politie dinsdagavond op de Rijksweg, de Provincialeweg N360, een snelheidscontrole gehouden. In totaal passeerden er 683 voertuigen, waarvan 85 bestuurders te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. De controle duurde 2 uur.

Groningen: alcomobilist aangehouden
De politie heeft dinsdagnacht op de Wibenaheerd een 31-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd in zijn auto gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de automobilist 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Hij kreeg een rijverbod opgelegd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: vrouw gewond na val van fiets
Een 55-jarige vrouw uit Groningen is dinsdagochtend op de Grevingaheerd gewond geraakt na een val van haar fiets. Het slachtoffer liet, rijdend op haar fiets, haar hond uit. Hierbij kwam zij door onbekende reden ten val. De Stadjer had letsel aan haar heup. Zij werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het eenzijdige ongeval een rapportage gemaakt.