Heuvelrug, 10.20 uur

Utrecht 28-01-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Poster

VEENENDAAL Op dinsdag 27 januari werd een man aangehouden voor de diefstal van een reclameposter.

Rond 22.00 uur zag een getuige dat een auto bij een bushalte aan het Zuiderkruis stopte, dat één man uitstapte en een poster uit een reclamedisplay haalde en weer instapte. De getuige noteerde het kenteken en meldde het voorval bij het politiebureau.

Middels de tenaamstelling kwam de politie achter de identiteit van de eigenaar van de auto. Deze man, 19 jaar oud en afkomstig uit Veenendaal, werd telefonisch op het politiebureau ontboden. Politiemensen zagen hem even later op de Nieuweweg rijden en hij werd aangehouden.

Bij zijn verhoor bekende hij tezamen met een 20-jarige man uit Veenendaal de poster te hebben gestolen. Ook de 20-jarige man zal nog worden ontboden en gehoord. De 19-jarige man deed afstand van de poster. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontroles

RHENEN / VEENENDAAL De politie heeft op dinsdag 27 januari op meerdere plaatsen het verkeer gecontroleerd.

Bij een gordelcontrole op de Stikke Hucht in Rhenen werden tussen 14.40 uur en 15.30 uur veertien automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Aan het begin van de avond werd gecontroleerd op de Kastanjelaan / Verlengde Sportlaan / Jan Steenlaan in Veenendaal. Vijf fietsers werden bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was en één bromfietser voor het rijden op het fietspad. Tevens werd een automobilist bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en één voor het niet handenvrij bellen.

Tussen 20.30 uur en 21.45 uur werd gecontroleerd op de Cuneraweg in Rhenen. Zestig voertuigen werden aan een controle onderworpen. Er werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs (7), niet dragen van de autogordel (3) en voor te snel rijden (2). De bestuurder met de meeste haast reed 109 km/u.