Utrecht stad, 10.05 uur

Utrecht 28-01-2004 - Nieuwsberichten districten stad

Dodelijke aanrijding

HAARZUILENS Op de Rijndijk is dinsdag rond 22.45 uur een 24-jarige automobilist uit Utrecht om het leven gekomen. De man bestuurde een auto, maar raakte waarschijnlijk door het gladde wegdek ter plaatse, van de weg en botste tegen een boom. Een vriend van hem, die in een andere auto achter hem reed, zag dit gebeuren en raakte in een schok. Bewoners van de Rijndijk hoorden de botsing en belden vervolgens de politie. Ambulancepersoneel constateerde geen levensteken meer. Door de brandweer is het slachtoffer uit de auto gehaald. De Regionale Verkeersdienst van de Politie Regio Utrecht heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld.

Meisje met mes gestoken

UTRECHT Op de Humberdreef is dinsdag rond 16.40 uur een 14-jarig meisje door een 11-jarige jongen met een mes in haar rug gestoken. Het meisje liep rond dat tijdstip met haar vriendin op straat, toen zij de jongen tegenkwam. Het tweetal had enkele maanden eerder al een woordenwisseling met elkaar gehad, dit gebeurde nu weer. De jongen pakte op een gegeven moment een stok en sloeg het meisje hiermee. Hierop schopte het meisje de jongen. Op zijn beurt trok de jongen echter een mes en stak haar in de rug. Daarna liep hij weg. Het meisje liep vervolgens naar het huis van haar vriendin, waar haar moeder de politie inschakelde. De jongen werd daarna door agenten in zijn huis aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het meisje is in huis door ambulancepersoneel onderzocht. Zij kreeg een tetanusprik.

Dronken autobestuurder
UTRECHT De aandacht van agenten werd woensdag rond 02.00 uur getrokken door een auto die zonder verlichting over de Einsteindreef reed. Hierop is het voertuig aan de kant gezet. De automobilist werd gecontroleerd op alcoholgebruik. In het politiebureau kwam 520 ug/l uit de ademanalyse naar voren. Hierop is proces-verbaal opgemaakt.