Rijn&Venen, 10.00 uur

Utrecht 28-01-2004 - Nieuwsbericten district Rijn & Venen

Bestuurder ernstig ongeval met jogger meldt zich

MAARSSEN/BREUKELEN Op dinsdagmiddag werd een automobilist aangehouden nadat hij op 21 december 2003 een jogger had aangereden en vervolgens was doorgereden.

Op zondag 21 december 2003 was een 43-jarige man uit Maarssen omstreeks 15.30 uur aan het joggen op de Parallelweg. Plotseling werd hij aangereden door een 23-jarige automobilist uit Vlaardingen. De bestuurder en zijn twee inzittenden stapten uit en ontfermden zich over de jogger. Medeweggebruikers stopten ook en hielpen mee. Op een gegeven moment liep het drietal terug naar de auto en reden hard weg zonder hun gegevens achter te laten. Met een deel van het kenteken probeerden de politie de identiteit van de auto te achterhalen. Met de verdere gegevens uit dit onderzoek werd een oproep gedaan via regionale en landelijke media. Op 26 januari besteedde het programma Opsporing Verzocht aandacht aan deze zaak. Naar aanleiding van deze uitzending meldde de man uit Vlaardingen zich aan het bureau in Maarssen. Hier werd hij aangehouden en ingesloten voor verhoor en is inmiddels in verzekering gesteld.

Zijn auto werd inbeslaggenomen.

Het onderzoek wordt voortgezet en ook zijn medepassagiers zullen worden gehoord.

De jogger raakte bij de aanrijding ernstig gewond en liep hersenletsel op en een beenfractuur. De man is nu aan het revalideren.

Joyriding bromfiets

MAARSSEN- Op dinsdagmiddag werd een man aangehouden omdat hij op een bromfiets reed zonder helm en certificaat. Omstreeks 16.25 uur kreeg de politie in Maarssen de melding dat een bromfiets was geleend en dat een 19-jarige man uit Maarssen hiermee door de buurt zou rijden. De agenten keken uit naar de man en bij het Bisonspoor zagen agenten hem rijden. Hij kreeg een stopteken en werd aangehouden. De man kreeg op het bureau een bekeuring voor het rijden zonder helm en het rijden zonder bromfietscertificaat. Nader onderzoek wees uit dat hij alcohol had gedronken en hij blies 485 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Toen de man was afgehoord kon hij het bureau weer verlaten. Buiten gekomen begon hij de agenten uit te schelden en bedreigende taal te uiten. De man werd weer aangehouden en verzette zich hevig. Hij werd geboeid en werd ingesloten voor verhoor.

De geleende bromfiets ging weer terug naar de eigenaar.

Verkeersongeval letsel

MAARSSEN- Op dinsdagavond vond er een ongeval plaats waarbij twee personen gewond raakte. Omstreeks 22.45 uur reed een 71-jarige man uit Purmerend over de Floraweg. Hij verleende geen voorrang aan de uit tegenovergestelde richting komende 59-jarige automobiliste uit Maarssen. Een aanrijding ontstond en beide personen kwamen vast te zitten in het voertuig en werden losgeknipt door de brandweer. De man en de vrouw werden met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Winkeldief aangehouden

MIJDRECHT De politie heeft een vrouw aangehouden die verdacht wordt van het plegen van meerdere winkeldiefstallen.

Een medewerkster van een winkel aan de Lindeboom zag omstreeks 13.45 uur dat twee -voor haar bekende vrouwen - een diefstal pleegden. De medewerkster zette de achtervolging in en kon één van de twee vrouwen een 21-jarige vrouw uit Utrecht- op het Kerkpleintje aanhouden. De tweede vrouw wist te ontkomen. De inmiddels gearriveerde politie heeft de vouw voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Auto vermiste man aangetroffen

VINKEVEEN De politie heeft de auto van de vermiste man uit Vinkeveen in de omgeving van Loenersloot aangetroffen.

De 49-jarige Vinkevener wordt sinds 15 januari vermist. De man vertrok toen omstreeks 05.15 uur met zijn auto naar zijn werk maar kwam daar nooit aan. De politie kwam de auto op het spoor door een oplettende burger die in een tv-programma het kenteken van de auto had onthouden en vervolgens de politie belde.

De politie heeft op dit moment nog geen idee waar de 49-jarige Vinkevener is en zet het onderzoek voort.