Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 28 januari 2004

* VROUW AANGEHOUDEN, VERDACHT VAN POGING BEROVING MET INJECTIENAALD

(Zie ook persbericht van 21 december 2003)
ROTTERDAM - Politiemensen van het Geweldsteam van het district Oost hielden dinsdagmorgen rond acht uur een 41-jarige vrouw in haar woning in Schiedam aan wegens een poging beroving, waarbij de vrouw een 23-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel in haar hand stak met een injectienaald. Het 23-jarige slachtoffer stond op donderdag 18 december van het vorig jaar te pinnen op het Oostplein, toen zijn plotseling van achteren werd vastgepakt. De vrouw wist zich los te rukken en raakte tijdens de worsteling, die hierop ontstond, gewond aan haar hand. De vrouwelijke dader ging er vervolgens zonder buit vandoor. Een voorbijganger zag dat de vrouw een injectienaald in haar hand had. Het slachtoffer werd door GGD-personeel aan haar opgelopen handverwonding behandeld. Naar aanleiding van een uitzending van het programma Veilig op TV-Rijnmond, waarin getuigen van de poging beroving dringend werden verzocht zich te melden, kwam een 24-jarige Rotterdammer aan het politiebureau, die getuige was geweest van het incident. Dankzij het signalement dat hij opgaf van de vrouwelijke dader kon deze dinsdagmorgen worden aangehouden. Deze 41-jarige vrouw werd inmiddels in verzekering gesteld.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Bureau Verkeerstoezicht) hield dinsdagochtend en -middag snelheidscontroles op de Oldegaarde, Groene Kruisweg, Doklaan en Rochussenstraat.
Tussen kwart over tien en kwart over elf reden 31 van de 297 automobilisten harder dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/uur op de Oldegaarde. Hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur. Op de Groene Kruisweg werden tussen half twaalf en half één, 69 van de 608 passanten door de radar geflitst. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 98 km/uur in plaats van '50'. Op de Doklaan lapten 71 van de 763 passerende automobilisten de maximum snelheid van 50 km/uur aan hun laars. Tussen één en twee uur bedroeg de hoogst gemeten snelheid 80 km/uur. Tussen vier en vijf uur namen op de Rochussenstraat 24 van de 442 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers het niet zo nauw met de 50km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/uur.


* SUPERMARKT OVERVALLEN
BERKEL EN RODENRIJS - Dinsdagmorgen even voor half acht werd door drie gemaskerde en gewapende mannen een overval gepleegd op een supermarkt aan de Esdoornlaan. De drie overvallers kwamen aan de achterzijde de supermarkt binnen en bedreigden drie in de zaak aanwezige medewerkers. Eén van hen werd gedwongen de kluis te openen. Daaruit werden enkele kassalades gepakt, met daarin een nog onbekend geldbedrag. Met hun buit verdween het drietal in onbekende richting.


* VIER INBREKERS IN KLADDEN GEGREPEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Woensdagmorgen rond drie uur overliepen twee medewerkers van een beveiligingsbedrijf vier inbrekers in een school aan de Bongerd, die het hadden gemunt op de schoolcomputers. De beveiligingsmedewerkers zagen kans één van hen, een negentienjarige Rotterdammer, in zijn kladden te grijpen en droegen hem even later aan gealarmeerde politiemensen. De drie andere inbrekers, die zich uit de voeten maakten, konden enige tijd later in een auto worden aangehouden op de Capelseweg. Het viertal, in leeftijd variërend van achttien tot 26 jaar en allen afkomstig uit Rotterdam, werd voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.


* KAT EN MUIS TUSSEN 90 KM/UUR OP BROMMER RIJDENDE KNAAP EN

POLITIEMENSEN
ROTTERDAM - Dinsdagmorgen even na half twaalf werd op de Vondelingenweg door politiepersoneel van het district Zuid een zestienjarige knaap uit Rotterdam op zijn opgevoerde brommer aangehouden. De knaap werd even tevoren geklokt voor 90 km/uur en trachtte er door tussen auto's door te zigzaggen en over groenstroken te rijden zo tussenuit te knijpen. Het kas- en muisspel hield hij slechts kort vol, want op de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer van de Vondelingenweg werd hij aangehouden. Met vier bekeuringen (rijgedrag, geen verzekering, teveel vermogen en omdat hij een boksbeugel en een zakmes bij zich had) werd hij in de namiddag weer op vrije voeten gesteld. De bromscooter werd voor nader technisch onderzoek in beslag genomen.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield dinsdagmorgen en -middag radarsnelheidscontroles op de Vierhavensstraat, Vaanweg, Westzeedijk, Stadionweg, Tjalklaan, 's-Gravendijkwal en Statenweg. Tussen zeven en tien uur overschreden in de Vierhavensstraat 47 van de 2323 de radarwagen passerende automobilisten de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/uur. Op de Vaanweg, waar tussen zeven en negen uur werd gecontroleerd, namen 101 van de 780 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers het niet zo nauw met de maximum snelheid. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 100 km/uur in plaats van '50'. Tussen kwart over zeven en kwart voor negen flitste de snelheidsradar op de Westzeedijk 21 van de 1160 langsrijdende automobilisten. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 92 km/uur. Op de Stadionweg hielden tussen kwart over zeven en negen uur 31 van de 1227 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogste score bedroeg 90 km/uur, terwijl daar '50' is toegestaan.
Tussen twee uur en kwart voor drie werd gecontroleerd op de Tjalklaan. Van de 439 passerende weggebruikers kunnen er binnenkort tien een acceptgirokaart in hun brievenbus aantreffen wegens overschrijding van de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid: 66 km/uur.
Op de 's-Gravendijkwal hielden 70 van de 570 passerende automobilisten zich niet aan de daar toegestane '50'. Hoogst gemeten overtreding: 85 km/uur.
Tussen kwart voor drie en kwart over drie reden op de Statenweg 14 van de 370 langs de radarwagen aanzienlijk harder dan '50'. Hoogste score bedroeg hier 83 km/uur.


* MAN, VERDACHT VAN SEKSUEEL MISBRUIK, AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Donderdag wordt een veertigjarige man uit Garderen voor de Officier van Justitie in Rotterdam geleid, verdacht van seksueel misbruik. Tegen de man, werkzaam als alternatief genezer, was aangifte gedaan door twee vrouwen uit Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel. De man zou de slachtoffers tijdens behandelingen hebben misbruikt.
De afdeling Zedenzaken van het district Oost heeft sterke aanwijzingen dat mogelijk meer mensen het slachtoffer zijn geworden van de verdachte, die praktiseerde in het gehele land. Deze mensen worden dan ook dringend verzocht contact op te nemen met Zedenzaken, district Oost, via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). De informatie zal strikt vertrouwelijk worden behandeld.