Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede - verdachten opgepakt na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 28-01-2004

Een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 26-jarige man uit Ede zijn dinsdag door de politie aangehouden als verdachten van winkeldiefstal bij een kledingzaak aan de Grotestraat in Ede. Winkelpersoneel betrapte rond half een 's middags een van beide verdachten toen die de zaak verliet met een jas ter waarde van een tiental euro's. Zij slaagden er echter niet in de man in de kraag te vatten. Gewaarschuwde agenten troffen even later op het Zuidplein een 36-jarige verdachte aan die bekende het kledingstuk in bewaring te hebben gekregen van de 26-jarige verdachte. Die werd even later op de Oude Bennekomseweg aangetroffen en eveneens aangehouden. Beiden worden er van verdacht de diefstal gezamenlijk te hebben gepleegd en zijn voor onderzoek ingesloten. De buit kon aan de zaak worden teruggegeven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - reeks autokraken

Publicatiedatum: 28-01-2004

Zeker acht gedupeerden hebben zich dinsdag bij de politie gemeld voor aangifte van inbraak in hun auto's op verschillende plaatsen in Wageningen. De auto's die waren opengebroken stonden geparkeerd op de Asterstraat en de Pomona. In de nacht van maandag op dinsdag waarschuwde een buurtbewoonster de politie nadat ze gezien had dat een onbekende man bezig was auto's open te breken. Agenten stelden een onderzoek in maar troffen geen verdachte meer aan. Korte tijd later bleek dat er op de Asterstraat en Pomona een achttal auto's waren opengebroken. De buit bestond in enkele gevallen uit autoradio's en mobiele telefoons. Voor het merendeel werd er niets weggenomen maar werd wel schade aangericht. De politie adviseert toch om vooral geen waardevolle goederen in geparkeerde auto's achter te laten. `Niets erin...niets eruit' zo luidt het devies.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - snelheidscontroles in het district

Publicatiedatum: 28-01-2004

Het verkeershandhavingsteam heeft bij drie snelheidscontroles in het district West-Veluwe Vallei in totaal ruim 200 hardrijders geflitst. Er werd gecontroleerd in Otterlo op de Apeldoornseweg; Ede op de Rijksweg N224 en in Ederveen op de Renswoudseweg. De meeste overtredingen vielen bij de controle in Ederveen. Daar reden tussen 16.15 en 21.00 uur in totaal 133 bestuurders harder dan de voorgeschreven 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid werd eveneens genoteerd in Ederveen: 129 km/u. Veel verkeersongevallen op de zogenoemde 80 km/u wegen zijn te wijten aan snelheidsoverschrijdingen, zo blijkt uit ongevalsanalyses van de politie. Met regelmatige snelheidscontroles op bepaalde trajecten waar zich regelmatig soortgelijke verkeersongevallen voordoen hoopt het verkeershandhavingsteam de verkeersveiligheid op de weg te bevorderen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - rijbewijs ongeldig verklaard na weigering onder
Publicatiedatum: 28-01-2004

Het rijbewijs van een 42-jarige Wageninger is door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen ongeldig verklaard nadat deze geweigerd had mee te werken aan een onderzoek naar zijn rijvaardigheid. De politie had een dergelijk onderzoek gelast nadat de Wageninger kennelijk onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt op de Markt in zijn woonplaats in juli vorig jaar. Passanten meldden toen dat er een automobilist over de Markt tussen de terrassen door zou hebben gereden, waarbij voorbijgangers opzij hadden moeten springen om aanrijdingen te voorkomen. Agenten troffen de Wageninger later lopen aan. Hij bleek onvast ter been en verkeerde onder invloed van alcohol. Ook zou hij met zijn auto een paal omver hebben gereden. De man weigerde mee te werken aan de ademanalyse, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Naast een proces-verbaal kreeg de Wageninger een rijvaardigheidsonderzoek aan zijn broek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606