Politie Drenthe

woensdagmorgen 28-01-04

Assen 28-01-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Aanrijding met letsel
ASSEN Een 48-jarige fietsende inwoner van Assen kwam gistermiddag op de kruising van de Overcingellaan met de Port Natalweg in botsing met een 55-jarige automobiliste uit Donderen. De man die over de Port Natalweg in de richting van de kruising met de Overcingellaan fietste en deze over wilde steken verleende geen voorrang aan de over deze weg rijdende automobiliste. Met een hersenschudding en enkele kneuzingen werd de man overgebracht naar het WZA en kon na onderzoek weer huiswaarts keren.

Rijden onder invloed
ASSEN Een 39-jarige Assenaar werd gisteravond bekeurd voor het rijden onder invloed. De man reed over de Europaweg-Zuid waarna hij gecontroleerd werd door de politie. Hij blies 685 ug/l. waarna zijn rijbewijs ingevorderd werd en de man een snelrechtdagvaarding kreeg. Omdat de man aangaf toch wel weer in zijn auto te stappen werd deze inbeslaggenomen.

OOSTERHESSELEN Vannacht werd een 54-jarige autobestuurster uit Harmelen rijdend op de Burgemeester De Kockstraat aangetroffen terwijl ze onder invloed verkeerde. Ze blies 290 ug/l., kreeg een bekeuring van 220,=. en een rijverbod.

Rijden zonder rijbewijs
EMMEN Gistermiddag werd op de Boerschaplaan een 29-jarige inwoner van Emmen in zijn auto gecontroleerd. De man bleek geen rijbewijs te hebben en tevens bleek de auto niet APK gekeurd te zijn. Hij kreeg een proces verbaal en zijn auto werd inbeslaggenomen.

Autoinbraak
RODEN Bij een garagebedrijf aan de 2E Energieweg werd gistermorgen ontdekt dat uit twee personenautos de radio-cd-spelers waren gestolen. De autos stonden geparkeerd op een afgesloten terrein van het bedrijf. Bij beide autos werd een ruit ingeslagen.

Aanhouding man
COEVORDEN Een 41-jarige man uit Coevorden is gisteravond aangehouden voor mishandeling. De man die in scheiding ligt mishandelde een 38-jarige vriendin van zijn vrouw omdat hij dacht dat de vrouw het voor haar opnam. De man werd ingesloten en wordt vandaag verhoord.

Verkeerscontrole
TYNAARLO Gistermiddag werd er een verkeerscontrole gehouden op de Vriezerweg in Tynaarlo en de Stationsweg in Zuidlaren. Hierbij werden 7 bekeuring uitgegeven terzake rijden zonder gordel, rijden zonder helm en het niet tonen van een rijbewijs.