Binnensticht, 11.00 uur

Utrecht 28-01-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Alcoholcontrole

ZEIST / DE BILT De politie heeft op dinsdag 27 januari op meerdere plaatsen een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond tussen 18.00 uur en 21.50 uur plaats op de Laan van Vollenhove en de Slotlaan in Zeist en de Soestdijkseweg zuid in De Bilt. In totaal 301 bestuurders werden aan een blaastest onderworpen, 300 van hen bleken niet (teveel) te hebben gedronken. Bij de controle op de Laan van Vollenhove werd rond 19.45 uur een 77-jarige automobilist uit Zeist aangehouden. Hij blies bij de blaastest een A (Alert), hetgeen betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken. Hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 285 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.

Geschoten

ZEIST Op dinsdag 27 januari werden twee jongens aangehouden voor het schieten op een woning.

In de middag zag en hoorde een 32-jarige bewoonster van de Oude Arnhemseweg dat op de ruiten van haar tuindeur werd geschoten. Daarbij werd een ruit van één deur vernield. De bewoonster zag vanuit welke woning werd geschoten en belde daar aan, maar er werd niet open gedaan. Later op de middag werd weer vanuit dezelfde woning op het huis van de 32-jarige vrouw geschoten, waarop zij de politie belde.

Toen politiemensen naar de woning van de verdachten liepen, kwamen de twee jongens die hadden geschoten net aanlopen. Zij ontkenden in alle toonaarden en werden aangehouden. Het tweetal, jongens van 16 en 17 jaar oud en afkomstig uit Zeist, werd naar het politiebureau overgebracht.

Bij hun verhoor op het politiebureau gaven zij wel toe met een luchtdrukpistool te hebben geschoten. Zij hadden het wapen inmiddels verstopt in het park bij de Brink. Het luchtdrukpistool werd op hun aanwijzen daar aangetroffen. Tegen de beide jongens is proces-verbaal opgemaakt. Hun ouders verklaarden bereid te zijn de schade te vergoeden.