Provincie Flevoland




Twee nieuwe initiatieven versterken samenhang Flevolands bedrijfsleven

Met een nieuw evenement voor Flevolandse ondernemers en een vernieuwde opzet voor de jaarlijkse ondernemersprijzen in Flevoland willen de provincie en de Kamer van Koophandel het bedrijfsleven in Flevoland een extra impuls geven. Flevoland kent veel bijzondere bedrijvigheid en opmerkelijke ondernemers en beide initiatieven zijn erop gericht om de speciale kwaliteiten van de Flevolandse economie te onderstrepen. Op 23 januari werden de plannen in het Aviodrome aan Lelystad gepresenteerd voor een groot aantal ondernemers in Flevoland, tezamen met vertegenwoordigers van gemeenten en werkgeversorganisaties.

Op 8 april aanstaande vindt de eerste editie plaats van een relatiedag voor het Flevolandse bedrijfsleven met als titel: Ondernemers ontmoeten ondernemers. In het bedrijfsleven blijkt grote behoefte aan het kunnen deelnemen aan verschillende soorten netwerken, ook provinciebreed. Ondernemers in het Midden- en Kleinbedrijf willen graag weten welke mogelijkheden er zijn om in hun eigen gebied nieuwe relaties op te bouwen. Daarom hebben ze zelf het initiatief genomen voor een evenement als Ondernemers ontmoeten ondernemers. Provincie en Kamer van Koophandel dragen daar graag aan bij, omdat zij evenzeer het belang van goede onderlinge contacten in het bedrijfsleven onderkennen.

De verwachting is dat voor de eerste editie van Ondernemers ontmoeten ondernemers op 8 april zich zon 250 deelnemers zullen inschrijven. De kosten voor deelname bedragen slechts 50 euro per bedrijf. Dit bedrag kan zo laag zijn, omdat de provincie aan de organisatie een subsidie verstrekt. Het organisatiebureau Out of Circle uit Dronten heeft de opdracht gekregen om het evenement te organiseren.

Een ander initiatief dat op 23 januari in het Aviodrome werd gepresenteerd is een feestelijke bijeenkomst in december 2004, waarin drie prijzen voor Flevolandse ondernemers worden uitgereikt. Het gaat om de startersprijs, de innovatieprijs en de prijs voor de meest duurzame onderneming. Tot nu toe werden deze prijzen gescheiden van elkaar uitgereikt. Voor de organisatie van de Flevolandse ondernemersprijzen werken Kamer van Koophandel, provincie Flevoland, Syntens, VNO-NCW en de Rabobank Almere samen. Een
evenementenorganisatiebureau zal de initiatiefnemers hierbij ondersteunen.

Gedeputeerde Andries Greiner meent dat deze twee initiatieven Flevoland als economische eenheid benadrukken. Het is belangrijk dat ondernemers zich ten opzichte van elkaar profileren. Ik weet uit ervaring dat commercieel succes vaak begint met een kort gesprekje, gevolgd door een afspraak. En wat de prijzen betreft: inspirerende voorbeelden mogen, nee moeten zelfs, in beeld gebracht worden.

Bedrijven die meer informatie willen over een van de twee nieuwe ondernemersevenementen, kunnen contact opnemen met mw. J. van der Linde van de provincie Flevoland (tel. 0320 265 265) of met mw. M. Wichard van de Kamer van Koophandel (tel. 0320 286 286).