Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Herveld - Huissenaar gewond na val op bouwterrein
Publicatiedatum: 28-01-2004

Een 51-jarige Huissenaar is dinsdagochtend gewond geraakt nadat hij vermoedelijk van een ladder was gevallen op een bouwterrein aan de Stenenkamerstraat in Herveld. De man was voor installatiewerkzaamheden alleen in een huis in aanbouw waarvan alleen de betoncontouren waren opgetrokken. Op de eerste verdieping is de Huissenaar vermoedelijk van een ladder gevallen en liep daardoor een hoofdwond op. Het slachtoffer zelf wist zich overigens niet te herinneren wat er gebeurd was. Ook bleken er geen getuigen van het ongeval te zijn. De man is met hulp van een ladderwagen van de brandweer uit de in aanbouwzijnde woning gehaald en vervolgens per ambulance overgebracht naar het Rijnstate-ziekenhuis gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Ede - fietser (12) gewond na aanrijding: getuigen gezocht
Publicatiedatum: 28-01-2004

De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval tussen een fietser en een onbekend gebleven automobilist op de Kerkweg in Ede. Een 12-jarige jongen uit Ede raakte daarbij gewond. Het slachtoffer reed dinsdag even voor zes uur s' avonds op zijn fiets over de Kerkweg, komende uit de richting Prins Bernhardlaan en gaande in de richting van de Zanderijweg. Bij het oprijden van een spoorwegovergang zou de fietser tot twee keer toe zijn aangereden door een achteropkomende automobilist. Bij de twee keer kwam de jongen te vallen, waarna de automobilist met een van de wielen over het rechterbeen van de jongen reed. De jongen liep hierdoor verwondingen op aan zijn enkel moest zich onder doktersbehandeling stellen in het ziekenhuis. Na de aanrijding zou de automobilist zijn doorgereden zonder zich om het slachtoffer te bekommeren en zijn identiteit bekend te maken. Volgens het slachtoffer zou het gaan om een grijze Opel Astra met een Nederlands kenteken. Getuigen van het ongeval worden verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844 of in het politiebureau aan de Breelaan in Ede.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Kootwijkerbroek - aanhouding na Hitlergroet

Publicatiedatum: 28-01-2004

Een 14-jarige jongen uit de gemeente Barneveld is dinsdagmiddag door de politie aangehouden wegens belediging. De jongen zou twee gemeentelijk toezichthouders op de Wesselseweg in Kootwijkerbroek hebben beledigd door de Hitlergroet naar hen uit te brengen. De toezichthouders hielden de jongen aan en leverden hem af op het politiebureau in Barneveld. De jongen ontkende tegenover de politie de toezichthouders te hebben beledigd, noch een dergelijk gebaar naar hen gemaakt te hebben. De jongen is met een proces-verbaal afgeleverd bij zijn ouders. Justitie beslist wat er verder met de jongen gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606