ELF FANTASY

30.000 elfen en ridders in kasteel de Keukenhof

Rotterdam, 27 januari 2004 - Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 juni vindt de Elf Fantasy Fair plaats op het landgoed Kasteel de Keukenhof in Lisse. Dit festival is in drie jaar tijd uitgegroeid tot het grootste fantasy spektakel van Europa. De organisatie verwacht 30.000
-deels verklede- bezoekers.

De Elf Fantasy Fair opent met een druïdenritueel en sluit zondagmiddag af met Duitse kruisridders, Franse katharen en een brandstapel. Vrijdagavond is er een riddertoernooi met een vuurshow. Zaterdag en zondag kunnen bezoekers hun hart ophalen bij Ierse dansvoorstellingen en bij optredens van bekende middeleeuwse- en Keltische bands uit Nederland, Tsjechië en Duitsland.
Waarschijnlijk zullen de hoofdrolspelers van the Lord of the Rings-filmtrilogie Elijah Wood (Frodo) en Billy Boyd (Pippin) aanwezig zijn, evenals bekende buitenlandse fantasyauteurs en kunstenaars en één van de hoofdrolspeelsters uit de heksentelevisieserie Charmed.

Op een catwalk kunnen deelnemers aan een fantasykostuumwedstrijd hun creaties tonen aan het publiek. De horeca zal Keltische bieren, hobbit-burgers en elfenelixers serveren. Op de zeer uitgebreide fantasy- en middeleeuwse markt zijn vele ambachtelijke producten, sieraden, kledingstukken, zwaarden, beeldjes, boeken en spellen te koop.

Naast een heksendorp en middeleeuwse straatkluchten is er ook een alternatief voor het Europees voetbalkampioenschap: Bloodball. In dit hilarische spel proberen teams van trollen, magiërs, ondoden en dwergen een schedelbal in elkaars doel te trappen. Alles is toegestaan onder aanmoediging van Orc-cheerleaders.

We gaan in deze drie dagen het onmogelijke mogelijk maken. De meest wonderlijke fantasieën worden werkelijkheid, aldus Stefan Struik, mede-organisator van de Elf Fantasy Fair.

Meer informatie over Elf Fantasy Fair en ticketverkoop is te vinden op www.elffantasy.nl

Noot a/d redactie: afzender van dit persbericht is Elf Fantasy, Puntegaalstraat 355, 3024 EB Rotterdam Contactpersoon voor de pers: Henneke de Boer T 010 4763399 F 010 477 67 68 Email: fair@elffantasy.nl
Een persmap en digitaal beeldmateriaal is beschikbaar.

28 jan 04 11:00