Gemeente Heythuysen

Nieuws

Huis-aan-huis controle hondenbelasting

Huis-aan-huis controle hondenbelasting Waar en wanneer vindt de hondencontrole plaats?
Sinds 1998 wordt er in de gemeente Heythuysen regelmatig gecontroleerd op hondenbezit. In februari 2004 wordt er een grootscheepse huis-aan-huis controle gehouden in alle kernen van de gemeente Heythuysen. Deze controle vindt zowel overdag als s avonds plaats. De controleurs zijn in bezit van een door de gemeente afgegeven legitimatiebewijs en zullen zich op verzoek legitimeren.

Waarom een hondencontrole?
De hondenbelasting is een aangiftebelasting. Dat wil zeggen dat iedere houder van één of meerdere honden wettelijk verplicht is op eigen initiatief aangifte te doen van het bezit hiervan. Door te controleren op hondenbezit, kan de gemeente nagaan of u aan uw aangifteverplichting hebt voldaan.

Wat zijn de gevolgen van het niet doen van aangifte? Bij verzuim van aangifte heeft de gemeente op grond van de Algemene Wet inzake Rijksbelastingen de mogelijkheid

1. ambtshalve (uit eigen beweging) een aanslag hondenbelasting op te leggen

2. overgaan te tot vervolging waarbij een geldboete kan worden opgelegd

Wilt u alsnog uw hond(en) aanmelden?
Indien u uw hond(en) nog niet heeft aangemeld kunt u dit doen door middel van het daartoe bestemde aangifteformulier dat verkrijgbaar is bij het team belastingen (tel. 0475-499315 of 499329). Het formulier is ook te downloaden via www.heythuysen.nl (dienstverlening, producten, belastingen, gemeentelijke belastingen heffingen en leges, hondenbelastingà gerelateerde formulieren).