Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Network Associates werkt samen met resellers om intrusion prevention oplossingen in Europa aan te bieden

Azlan geselecteerd als Nederlandse value-added distributeur voor nieuwe generatie McAfee beveiligingsoplossingen

Amsterdam, 29 januari 2004 - Network Associates, Inc. (NYSE: NET), leverancier van intrusion prevention oplossingen, heeft bekend gemaakt dat het Azlan heeft geselecteerd als Value Added Distributor (VAD) in Nederland voor haar McAfee® intrusion prevention oplossingen McAfee Entercept® en McAfee IntruShield, de McAfee Network Protection Solutions, waaronder Sniffer® Technologies en de nPO(tm) oplossing voor netwerkbeheer, en InfiniStream(tm) Security Forensics. Azlan is een onafhankelijke leverancier van diensten en totaaloplossingen op het gebied van netwerkproducten, netwerktrainingen en netwerkservices. Resellers profiteren van Azlan's training- en consultancydiensten waarmee ze maximaal gebruik kunnen maken van de mogelijkheden die Network Associates' McAfee producten voor intrusion prevention en netwerkbeveiliging bieden.

De selectie van Azlan valt samen met de introductie van het McAfee value-added distributiemodel in Nederland voor de McAfee Network Protection Solutions. In dit model kunnen alleen geautoriseerde resellers deze producten verkopen. Dit past in Network Associates' strategie om samen te werken met díe distributeurs en resellers die de expertise hebben om tegemoet te kunnen komen aan de eisen van klanten voor complexere en meer geïntegreerde beveiligingsoplossingen. In de komende weken worden resellers uitgenodigd om de accreditatie aan te vragen voor de verkoop van Network Associates' producten voor netwerkbescherming.

McAfee Protection-in-Depth(tm) levert een uitgebreid portfolio van bescherming van de destop tot en met het hart van het netwerk, waarbij aanvallen niet alleen gedecteerd maar ook gestopt worden. Geaccrediteerde kanaalpartners profiteren niet alleen van meer marktmogelijkheden, maar ook van lead generation programma's, betere ondersteuning en training van Network Associates en Azlan, en van bescherming van hun toegevoegde waarde.

Bas van Balen, Channel Regional Director voor centraal Europa bij Network Associates: "De intrusion prevention oplossingen McAfee Entercept en McAfee IntruShield bieden aanzienlijke mogelijkheden en voordelen voor partners en eindgebruikers. Geautoriseerde resellers zullen goed uitgerust zijn om van deze mogelijkheden gebruik te maken, en kunnen hun klanten eersteklas service en ondersteuning bieden voor oplossingen die inspringen op hun uitgebreidere behoeften."

"We willen samen met de beste value add partners onze nieuwe propositie uitdragen. Ons nieuwe accreditatieprogramma voor Sniffer Technologies en de McAfee intrusion prevention oplossingen onderstreept onze wil om in onze partners te investeren en te zorgen dat zij de best mogelijke training en ondersteuning ontvangen. Het programma stelt ons in staat om nieuwe marktmogelijkheden voor intrusion prevention aan te boren. Het distributiekanaal is overzichtelijk en partners kunnen uitstekende ondersteuning, training en consultancydiensten van Azlan verwachten," voegt Van Balen toe.

Azlan is VAD in Engeland, Duitsland, Nederland, Zwitserland, Oostenrijk, Denemarken, Zweden, Finland, Noorwegen, Spanje en Portugal. "Dit versterkt het Azlan model waarin we specialistische productdistributie combineren met onze panEuropese trainingscapaciteiten," aldus Richard Pryor-Jones, Azlan's managing director. "Hiermee kunnen onze partners snel de benodigde expertise in dit specifieke gebied opdoen. De uitstekende Network Associates McAfee producten, gecombineerd met Azlan's expertise in het vermarkten van complexe producten, zouden zeer succesvol moeten zijn voor beide bedrijven en onze gezamenlijke klanten."

Met de McAfee intrusion prevention en netwerkbeveiligingsoplossingen kunnen bedrijven bekende en onbekende aanvallen op hun netwerk stoppen. Traditionele intrusion detection systemen konden slechts een aanval detecteren en de IT-beheerder hiervan op de hoogte stellen. Intrusion prevention gaat verder en stopt een aanval voordat er schade toegebracht kan worden.

McAfee Network Protection Solutions
McAfee Network Protection Solutions zorgen voor de optimalisatie en beveiliging van zowel grote als kleinere, gedistribueerde netwerken. De netwerkbeschermingsoplossingen in het portfolio omvatten de bekroonde McAfee IntruShield technologie die netwerkgebaseerde intrusion detection en preventie levert, het Sniffer Network Protection Platform voor prestatiebeheer en foutidentificatie, InfiniStream voor forensisch onderzoek van netwerkactiviteit, en Network Performance Orchestrator (nPO) voor het centraliseren en beheren van netwerkactiviteit.

McAfee Entercept® is onderdeel van Network Associates' McAfee Systems Protection Solutions productportfolio en biedt intrusion prevention systemen voor desktops en servers. De technologie van McAfee Entercept combineert gedragsregels met signatures om verdachte activiteit te analyseren en stoppen voordat schade wordt toegebracht.

Network Associates
Network Associates, met hoofdkantoren in Santa Clara, Californië, creëert computerbeveiligingsoplossingen die inbreuk op het netwerk voorkomen en computersystemen beschermen tegen de nieuwe generatie 'blended attacks' en bedreigingen. Network Associates biedt twee productfamilies: McAfee System Protection Solutions, voor de bescherming van desktops en servers, en McAfee Network Protection Solutions, voor de beveiliging en optimalisatie van bedrijfsnetwerken. Met deze productfamilies biedt Network Associates computerbeveiliging aan grote ondernemingen, overheden, middelgrote en kleine bedrijven, en consumenten. De twee productportfolio's bestaan uit Network Associates' toonaangevende McAfee Security, Sniffer Technologies en de Magic Solutions productlijnen. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.networkassociates.com.

Network Associates is in de Benelux gevestigd in:
NL: Gatwickstraat 25, 1043 GL Amsterdam
BE: Building Buro & Design, Heizel Esplanada, B43, 1020 Brussel

Azlan
Azlan's is één van Europa's grootste onafhankelijke netwerktrainingsbedrijven met trainingscentra in dertien landen en 34 locaties. De trainingstak van het bedrijf heeft ongeveer vijfhonderd mensen in dienst, waarvan ruim 50% technische trainers, die cursussen kunnen geven in meer dan twintig talen. Het biedt een breed gamma aan cursussen van vooraanstaande leveranciers zoals Microsoft, Cisco Systems, Nortel Networks, Novell, Enterasys en RSA Security. Training wordt geboden in meer traditionele lesvormen, maar ook in Azlan's vooruitstrevende en unieke Live e-Learning methode. Bij deze live, interactieve e-learning methode geven Azlan instructeurs twee à drie uur durende sessies in een virtuele klas via het internet. Azlan heeft een Managed Solutions portfolio dat uit 29 trainingsdiensten bestaat, inclusief het maneprogramma (Azlan's eigen online analyse van trainingsbehoeften) en het Azlan Connect Programma (Azlan's alliantie-trainingsprogramma). Hierdoor kunnen klanten Azlan bellen voor al hun trainingsbehoeften en hebben ze de beschikking over een flexibel en kosteneffectief programma voor het verbeteren van de technische ontwikkeling, applicaties en 'softe' vaardigheden. Voor meer informatie, zie www.azlan.nl.

# # #