AON NEDERLAND
http://www.aon.nl


Wereldkaart van politieke risicogebieden voor 2004 onderstreept noodzaak voor investeerders om opkomende marktrisico's te onderkennen

Groei van wereldeconomie maakt opkomende markten aantrekkelijk, maar investeerders moeten op hun hoede zijn

Londen, 28 januari 2004 - Nu de wereldeconomie weer begint aan te trekken, moeten investeerders ervoor zorgen dat ze zich bewust zijn van de politieke en economische risico's van het investeren in opkomende markten, aldus de wereldkaart van politieke risicogebieden voor 2004. De wereldkaart is uitgebracht door Aon, toonaangevend adviseur op het gebied van risicomanagement, employee benefits en verzekeringen.

In Latijns-Amerika is Brazilië politiek stabieler geworden sinds de verkiezing van President Inacio Lula da Silva (Lula) in 2002, terwijl veel staten in het Midden-Oosten juist politiek minder stabiel zijn geworden door de voortdurende onzekere situatie in Irak, de kans op uitbreiding van militaire acties door coalitietroepen elders in de regio en de dreiging van terrorisme. Economisch gezien blijven deze landen echter sterk.

De risico-inschattingen voor Afrika blijven zich stabiliseren dankzij de toenemende behoefte van de Westerse wereld aan olie- en gasbronnen buiten het Midden-Oosten, waarbij de aandacht vooral gericht is op onderzoek en bodemexploratie in de Golf van Guinee.

Martin Stone, hoofd van het Counter Terrorism and Political Risk team van Aon zegt hierover: 'Investeerders moeten goed geïnformeerd zijn voordat ze beslissingen nemen en een goede inschatting maken van de risico's die verbonden zijn met hun investeringen. Het kan heel aantrekkelijk zijn om te investeren in deze uiterst winstgevende markten, maar fouten kunnen zeer kostbaar zijn. Investeerders moeten voorzien zijn van de juiste informatie, een passende verzekering en een permanente strategie voor risicomanagement.'

Justin Priestley, hoofd van het Counter Terrorism team van Aon voegt hieraan toe: 'Terroristische organisaties hebben laten zien dat ze overal ter wereld kunnen toeslaan. Het is daarom van levensbelang dat bedrijven zich bewust zijn van de gevaren die hun bezit en hun medewerkers bedreigen. Bedrijven moeten hun eigendommen beschermen en zich voorbereiden op de gevolgen van politieke onzekerheid en terroristische aanslagen.'

/////////////////

Opmerking voor redacteuren:

Aon Nederland, toonaangevend adviseur in risicomanagement, employee benefits en verzekeringen, helpt haar cliënten met het realiseren van hun visie en doelstellingen. Aon is één van de grotere financiële dienstverleners ter wereld en heeft in Nederland 1450 medewerkers. Het wereldwijde netwerk van Aon omvat circa 600 kantoren in meer dan 125 landen en ruim 55.000 medewerkers. Aon Nederland maakt deel uit van Aon Corporation, Chicago, USA, een onderneming gespecialiseerd in financiële en verzekeringsdienstverlening. Aon Corporation is genoteerd aan de effectenbeurs van New York (NYSE). Zie ook www.aon.nl.

Aon Nederland Export Credit Consultants, onderdeel van Aon Nederland, geeft advies over financiële en politieke risico's voortvloeiend uit handel met en vestiging in het buitenland.

Voor meer informatie of een exemplaar van Aon's wereldkaart van politieke risicogebieden 2004:

Aon Nederland
Ulrika Lundgren
Afdeling Communicatie
Telefoon: 010 448 75 22
E-mail: ulrika- lundgren@aon.nl

28 jan 04 11:52