Gemeente Stein


Situatie rondom dijk Juliana-kanaal
28-01-2004

Door het plaatsen van de big-bags is de dijk iets stabieler geworden, maar laat nog steeds water door. Zolang er water doorkomt is de situatie niet veilig. Op dit moment is men klei aan het storten. Het idee is dat de klei het gat gaat afdichten.

Tot die tijd mogen er - in het belang van de eigen veiligheid - geen mensen het geëvacueerde gebied in. Wij krijgen steeds meer verzoeken van mensen die nog huisdieren in hun woningen hebben. Hoewel begrijpelijk, kunnen we op dit moment nog niemand toelaten tot het gebied.

Momenteel is het Socio Centrum geopend als opvangcentrum. Geëvacueerden kunnen hier de hele dag terecht. Wij zorgen er voor dat u via L1 teletekst 112 en de LOS op de hoogte gehouden wordt. Met vragen kan ook altijd het informatienummer gebeld worden 046 4359345. De PTT heeft bekend gemaakt dat de geëvacueerden de post tot 15.00 uur vanmiddag kunnen ophalen aan de Haalbrugskensweg.

Om 16.00 uur is de volgende persconferentie.

Wij begrijpen de overlast die dit alles met zich mee brengt. Met man en macht wordt gewerkt om de situatie onder controle te krijgen om de problemen voor de geëvacueerden zo gering mogelijk te laten zijn.

De burgemeester spreekt zijn waardering uit voor alle mensen die helpen met het aanpakken van de problemen. De processen zijn tot nu toe soepel verlopen.