Gemeente Den Helder

28-01-2004 Extra glas- en papierbakken binnenkort op hun plek

De levering en plaatsing van de aangekondigde nieuwe glasbakken heeft enige vertraging opgelopen. Op dit moment zijn nog niet alle 31 nieuwe glasbakken geplaatst. Om toch zo spoedig mogelijk op alle locaties glasbakken te hebben worden er in de komende weken tijdelijke glasbakken geplaatst. Half februari staan alle glasbakken op hun plek. Over twee maanden worden de tijdelijke glasbakken vervangen worden door de definitieve exemplaren. De glasbakken, die al enige tijd dienst doen, krijgen de komende tijd nog een opknapbeurt.

Oud papier
Zoals bekend haalt het bedrijf Roele/De Vries Recycling eens in de maand huis aan huis oud papier op. Daarnaast staan er bij de verschillende winkelcentra papierbakken. Volgende week komen er drie extra papierbakken bij. De extra papierbakken komen bij de AH in de Marsdiepstraat, bij winkelcentrum Vrede en Vrijheid in de Baljuwstraat (er staat één, worden er twee) en winkelcentrum De Riepel, Middelzand (er staat één, worden er twee).
De andere papierbakken staan bij de Dekamarkt in de Seringenlaan, bij het Falgawinkelcentrum en bij winkelcentrum Dorperweerth (drie stuks). Alle papierbakken worden voortaan twee keer in de week geleegd.