Gemeente Veenendaal


PERSBERICHT 10: ONDERWIJSHUISVESTING (28-01-2004)

Oplossingen huisvesting onderwijs Petenbos

Na overleg met de Bestuurscommissie Openbaar Onderwijs en De Stichting Christelijk Primair Onderwijs Veenendaal heeft de gemeente Veenendaal besloten een aantal tijdelijke oplossingen te realiseren voor het tekort aan onderwijshuisvesting in Petenbos.

Tekort
Door de extra instroom van leerlingen is een tekort aan schoollokalen in de wijk Petenbos ontstaan. Dit lokalentekort bestaat zowel bij basisschool De Burcht, als bij basisschool Het Mozaïek. Het probleem kan niet op korte termijn in de wijk zelf worden opgelost, omdat de ruimte daarvoor ontbreekt. Betrokken partijen onderzoeken daarom gezamenlijk zowel tijdelijke als meer structurele oplossingen.

Tijdelijke oplossingen
De inzet is om een noodlokaal te plaatsen bij basisschool Het Mozaïek voor één groep leerlingen. Hiervoor is een RO-procedure (artikel 17) noodzakelijk. Een aantal groepen leerlingen van De Burcht zal voorlopig met busvervoer naar de nieuwe brede wijkvoorziening in Dragonder-Oost worden vervoerd.

Meer structurele oplossingen
Een meer structurele oplossing ligt in de realisatie van schoolwoningen aan het Veeneind in Rhenen. Met het college van de gemeente Rhenen is gesproken over deze optie en zij staan er in principe niet onwelwillend tegenover. Een andere optie is de ontwikkeling van lokalen aan de Ambachtstraat. Deze locatie is niet in de wijk zelf gelegen, maar wel in de directe nabijheid.