Gemeente Aalsmeer



Verhuizing Fiat brengt voortgang in ontwikkeling Praamplein

De ontwikkeling van het Praamplein komt een stap dichterbij met de overeenstemming tussen Gemeente Aalsmeer en garagebedrijf Van der Vaart over de Fiat-showroom aan de hoek Zijdstraat - Weteringstraat.

De Fiat-garage oriënteert zich op een locatie aan de Burgemeester Kasteleinweg, op bedrijvenlocatie Zwarteweg. Naar verwachting wordt hiertoe in maart een bouwaanvraag bij de gemeente ingediend. Bouwbedrijf Van Luling speelt een belangrijke rol in dit proces als koopgegadigde voor het hoekpand waarin de garage momenteel gevestigd is. Van Luling zal de herontwikkeling van het pand op zich nemen, waar
- na verhuizing van Fiat - ruimte komt voor winkels en appartementen. Van Luling levert hiermee een belangrijke financiële bijdrage aan de herontwikkelingen van Aalsmeer Dorp.

De ontwikkelingen aan het Praamplein maken deel uit van het project Vernieuwing Aalsmeer Dorp. De huidige locatie van de Fiat-garage is een beeldbepalende plaats in het winkelgebied van de Zijdstraat. De plannen voor de vernieuwing van Aalsmeer Dorp zijn er onder andere op gericht de Zijdstraat te ontwikkelen tot een evenwichtig detailhandelgebied voor het publiek. Naar verwachting zal begin 2006 een start worden gemaakt met de uitvoering van de bouwplannen.