Hagemeyer

Niet voor verspreiding in de Verenigde Staten, Canada, Australië of Japan

Hagemeyer n.v. rijksweg 69, p.o. box 5111, 1410 ac naarden, the netherlands Telephone +31 35 6957611, fax +31 35 6944396

Persbericht

Hagemeyer heeft met succes de resterende gewone aandelen en converteerbare obligaties geplaatst


· Naplaatsing is gesloten en prijs is vastgesteld op EUR 1,64 per gewoon aandeel
· Converteerbare obligatielening is gesloten en geprijsd op:
- Coupon: 5,75%

- Conversie premie: 25%

Hagemeyer kondigt vandaag aan dat, in het kader van de 7 voor 2 emissie van 383,107,396 gewone aandelen tegen een uitgiftekoers van EUR 1,20, de prijs van de gewone aandelen waarop niet was ingeschreven door middel van uitoefening van inschrijvingsrechten ("SETs") in de naplaatsing is vastgesteld op EUR 1,64.

Daarnaast kondigt Hagemeyer aan dat de uitgifte van EUR 150 miljoen aan achtergestelde converteerbare obligaties per 2009 ("Obligaties") met succes is afgerond.

Naplaatsing
De prijs van de circa 35,6 miljoen gewone aandelen in de naplaatsing is vastgesteld op EUR
1,64 per gewoon aandeel. Aangezien de totale opbrengst van de naplaatsing (na aftrek van kosten en eventuele toepasselijke belastingen) de totale uitgifteprijs van de naplaatsing overtreft, zullen houders van niet-uitgeoefende SETs die gehouden werden aan het eind van de uitoefenperiode EUR 1,54 per niet-uitgeoefende SET uitgekeerd krijgen.

De toewijzing van de gewone aandelen zal naar verwachting vandaag plaatsvinden. Betaling en levering van de gewone aandelen zal naar verwachting op 5 februari 2004 plaatsvinden.

Converteerbare obligatielening
De looptijd van de Obligaties is 5 jaar. De Obligaties zijn op 100% van de nominale waarde uitgegeven en hebben een rente coupon van 5,75% per jaar, betaalbaar in jaarlijkse termijnen. De conversieprijs is vastgesteld op EUR 2,04, een conversiepremie vertegenwoordigend van ongeveer 25 procent over de naar volume gewogen gemiddelde prijs ("Volume Weighted Average Price") gedurende het bookbuilding proces. De Obligaties zullen geen rating krijgen. Een bepaalde groep van financiers heeft voor EUR 50 miljoen gebruik gemaakt van haar voorkeursrecht tot inschrijving.


---

Niet voor verspreiding in de Verenigde Staten, Canada, Australië of Japan

De toewijzing van de Obligaties zal vandaag plaatsvinden. Notering aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam N.V. is aangevraagd voor de Obligaties. Betaling en levering zal naar verwachting plaatsvinden op 5 februari 2004.

Omwisseling cumulatief preferente aandelen
De cumulatief preferente aandelen zullen worden geconverteerd in gewone aandelen en zullen worden toegekend aan de certificaathouders overeenkomstig de in het prospectus van 16 januari 2004 (het "Prospectus") beschreven formule. De certificaathouders verkrijgen aldus 23.524.390 gewone aandelen.

Voorwaarden
De naplaatsing en de uitgifte van Obligaties geschieden onder voorbehoud van bepaalde opschortende voorwaarden, zoals beschreven in het Prospectus.

Voor meer informatie over de uitgiftes verwijzen wij u nadrukkelijk naar het Prospectus.

Naarden, 28 januari 2004
Hagemeyer N.V.
Raad van Bestuur

DE AANDELEN VAN HAGEMEYER ZULLEN NIET WORDEN GEREGISTREERD ONDER DE US SECURITIES ACT VAN 1933, ZOALS AANGEPAST ("DE SECURITIES ACT") EN MOGEN SLECHTS WORDEN AANGEBODEN OF VERKOCHT IN DE VERENIGDE STATEN INDIEN GEREGISTREERD ONDER DE SECURITIES ACT OF INDIEN WORDT BESCHIKT OVER EEN VRIJSTELLING VAN DEZE REGISTRATIE.

Voor nadere informatie: Corporate Services
+31(0)20- 4715225 www.hagemeyer.com


---

---- --