B EN W BERICHTEN 2004 - 3 Gemeente Rotterdam

COLLEGEVERGADERINGEN VAN 20, 23 EN 27 JANUARI

Algemene Zaken

(23-01) Het College heeft besloten de Burgerzaal ter beschikking te stellen voor de afscheidsreceptie van de directeur SoZaWe, de heer M.P.H.M. Masthoff op maandag 26 januari.

(27-01) Rotterdam ontvangt van 30 juni t/m 2 juli 2004 een delegatie van gemeenteraadsleden uit Mannheim, onder leiding van hun burgemeester. Doel van het bezoek is kennisnemen van ontwikkelingen op het gebied van groothandel en distributie van versproducten. Het College heeft besloten dat de wethouder Economische Infrastructuur bij een diner op 1 juli als gastheer optreedt.

(27-01) Het College heeft besloten een eenmalige financiële bijdrage te leveren aan de presentatie van Stichting Erasmus Heelkundig Kankeronderzoek van haar werkzaamheden en behaalde resultaten; die presentatie wordt gegeven aan toekomstige sponsoren. Tijdens de presentatie wordt er een kunstwerk onthuld van Charo Aymerich; ook zal een tromboneklas van het Rotterdams Conservatorium acte de presence geven.

(27-01) Burgemeester en Wethouders hebben besloten, om het verloop van hoorzittingen te kunnen garanderen, een aantal nieuwe leden te benoemen die zitting zullen nemen in de Algemene Bezwaarschriftencommissie (ABC). Te weten:
Kamer I: de heer mr. G. Dorsman (lid);
Kamer II: mevrouw mr. G.E. de Jong (burgerlid);
Kamer VI: mevrouw M.A. Knol (voorzitter), de heer H.A.J. Riegen (burgerlid) en de heer mr. W.B. Rietveld (burgerlid).

Beleid

(20-01) Het College heeft besloten om zich voortaan te laten vertegenwoordigen door de Vereniging van Rivierwaterbedrijven Maas (RIWA-Maas) in het Project Onderzoek Maas (POM). De gemeente neemt sinds 1992 deel aan POM. Dit project heeft de afgelopen jaren geleid tot verbetering van de waterkwaliteit van de Maas, maar het gewenste kwaliteitsniveau is nog niet bereikt. Rotterdam is via het WBE vertegenwoordigd in de RIWA-Maas.

(23-01) Het College heeft kennisgenomen van het rapport van de tijdelijke parlementaire onderzoekscommissie Integratiebeleid (commissie Blok). Het rapport geeft een goede recapitulatie van de maatregelen die de afgelopen 30 jaar zijn getroffen op het gebied van integratie. Het College vindt de voorstellen echter lang niet ver genoeg gaan, omdat bij een deel van de migranten integratieproblemen bestaan die niet zonder krachtige maatregelen zijn op te lossen. In het actieprogramma 'Rotterdam zet door' staan de maatregelen die volgens het College nodig zijn: inburgering, een aangescherpt vestigingsbeleid, bestrijding van overlast en criminaliteit, onderwijs en werk. Het Kabinet zal zich binnenkort over de Rotterdamse maatregelen uitspreken.

(27-01) Het College heeft besloten tot verkoop van grond op de Müllerpier voor de realisatie van 123 vrijesector koop- en huurappartementen.

(27-01) Het College heeft besloten een wegonttrekkingsprocedure te voeren om een gedeelte van de Vondelingenweg ter hoogte van de Aveling aan het openbaar verkeer te onttrekken. De wegonttrekking is nodig om de huidige gelijkvloerse kruising met de Havenspoorlijn te kunnen vervangen door een ongelijkvloerse kruising. De procedure gaat van start met de openbare bekendmaking en het ter inzage leggen van het concept raadsvoorstel en -besluit. Belanghebbenden kunnen gedurende een periode van vier weken reageren op het voorstel.

(27-01) Het College heeft besloten het lidmaatschap van mevrouw prof. dr. M.E. Halbertsma van de Commissie van Advies inzake Straatnamen per 2 februari 2004 met een periode van 5 jaar te verlengen tot 2 februari 2009.

(27-01) Het College heeft de bezwaren tegen het plaatsen van noodlokalen voor basisschool 't Landje op het parkeerterrein aan de Schiedamsesingel ongegrond verklaard. De school krijgt de benodigde bouwvergunning en krijgt bovendien gedurende vier jaar vrijstelling van het 'verbod' in het bestemmingsplan Cool. De lokalen blijven maximaal vijf jaar staan.

(27-01) Het College is akkoord gegaan met de verhuizing van de Gemeentelijke Krediet Bank (GKB) naar het bedrijfsverzamelgebouw Schiekade 30. De afdeling Schuldhulpverlening van SoZaWe is in hetzelfde gebouw gevestigd, zodat in de toekomst beter kan worden samengewerkt.

(27-01) Het College heeft besloten het beleids- en subsidiekader schoolinternaten ter vaststelling aan de gemeenteraad voor te leggen. Hiervoor is per jaar E 135.000 beschikbaar. Het College heeft vastgesteld dat het schoolinternaat Het Centrum aan de criteria voor subsidiering voldoet.

(27-01) Het college van Burgemeester en Wethouders heeft ingestemd met een organisatieverandering van SenR. De directeur van de dienst heeft de taak gekregen de leidraad organisatieverandering van de gemeente Rotterdam verder uit te voeren. Naast verbetering van dienstverlening en producten moet het nieuwe SenR ook efficiënter gaan werken. Een extra werkbudget is hiervoor beschikbaar gesteld om de extra kosten op te vangen.

Middelen en Control

(27-01) Het College heeft besloten een medewerker van de Roteb met onmiddellijke ingang ontslag te verlenen wegens ernstig plichtsverzuim.

(27-01) Het College heeft besloten een werkneemster van SoZaWe met onmiddellijke ingang disciplinair ontslag te verlenen wegens ernstig plichtsverzuim.

(27-01) Het College heeft kennis genomen van de voortgang van omvangrijke automatiseringsprojecten in 2003 van verschillende diensten. De doelstelling van de monitor is het beperken van de risico's door meer "checks and balances" in te bouwen van risicovolle automatiseringsprojecten. Vooraf wordt een project beoordeeld en gedurende de looptijd wordt de voortgang bewaakt.

(27-01) Het college van burgemeester en wethouders heeft kennis genomen van de resultaten die de diensten en deelgemeenten hebben bereikt bij het verbeteren van de informatiebeveiliging. Enkele diensten worden aangespoord om het tempo van verbetering te verhogen.

(27-01) Het College is akkoord gegaan om de aanmeldingsprocedure van projecten voor de Monitor Omvangrijke automatiseringsprojecten te vereenvoudigen. De Bestuursdienst dient één voorstel in voor alle projecten, zodat afzonderlijke agendaposten onnodig zijn.

---- --