Gemeente Amsterdam

Martin Verbeet nieuwe stadsdeelvoorzitter van Oost/Watergraafsmeer 28 januari 2004 - Johanneke Helmers
De stadsdeelraad van Oost/Watergraafsmeer heeft met grote meerderheid Martin Verbeet gekozen tot nieuwe voorzitter. Vandaag ontvangt hij de voorzittershamer van het dagelijks bestuur. De zetel van Martin Verbeet in de stadsdeelraad is ingenomen door Arno Bakker.

In zijn reactie bedankte Martin Verbeet de raad voor de steun en het dagelijks bestuur voor de wijze waarop ze, sinds het overlijden van stadsdeelvoorzitter Evert van der Wall in november 2003, het stadsdeel hebben bestuurd. Martin wil zijn nieuwe functie niet alleen als politicus vervullen, maar ook als burger. Hij wil ook in het bestuur de bewoners van het stadsdeel vertegenwoordigen. Verbeet zal de uitgezette koers van het Programakkoord 2002 voortzetten. Bovendien zal hij nieuwe bestuurlijke initiatieven vanuit de raad en de bevolking stimuleren. Hij zei ook veel vertrouwen te hebben in de samenwerking met alle ambtenaren van het stadsdeel.

Martin Verbeet is als voorzitter verantwoordelijk voor de portefeuilles algemene zaken, onderwijs, personeel/organisatie en informatisering, coördinatie grootstedenbeleid/doelstelling II, coördinatie nieuw stadsdeelkantoor en openbare orde en veiligheid.

Verbeet is vanaf 1997 actief in de PvdA en de gemeentepolitiek. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen in 2002 is hij raadslid in stadsdeel Oost/Watergraafsmeer. Verbeet is geboren in een Amsterdams onderwijzersgezin en woont al sinds 1970 in Amsterdam Oost (de Transvaal en de Oosterparkbuurt). Hij is gepromoveerd in moleculaire biologie en heeft een succesvolle behandelmethode voor hemofilie en een spierziekte ontwikkeld. Als stadsdeelvoorzitter zal Verbeet slechts beperkte tijd aan zijn wetenschappelijke werkzaamheden besteden.

De opvolger van Martin in de stadsdeelraad is Arno Bakker. Sinds 1998 is Bakker voor de PvdA-fractie duo-raadslid in de raadscommissies Welzijn en Wonen. Bakker is 53 jaar en werkt als projectmanager automatisering bij een woningbouwcorporatie en woont ruim 15 jaar in de Watergraafsmeer.

© Gemeente Amsterdam