Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 januari 2004

Twentse onderwerpen in "Onder de Loep"

In de uitzending van het opsporingsprogramma "Onder de Loep" van RTV Oost komen donderdag de 29e januari de volgende Twentse onderwerpen aan de orde

(1e uitzending 19.21 uur, daarna herhalingen om de twee uur tot vrijdagmorgen 09.21 uur).

Enschede:
Op zaterdag 27 december 2004 omstreeks 04.20 uur fietst een 27 jarige vrouw vanuit de binnenstad richting Glanerbrug. Als zij vanaf de Gronausestraat rechtsaf de Dolphiaweg in fietst wordt zij door een fietser vastgegrepen, de berm ingetrokken en verkracht. Het signalement van de dader heeft overeenkomsten met dat van een persoon, die in de zomer elders in Enschede een vrouw heeft lastiggevallen. Het Team Grootschalige Opsporing Twente onderzoekt deze zaken en heeft diverse vragen. Vriezenveen:
Bij de Edah in Vriezenveen wordt op 21 november 2003 de portemonnee van een vrouw uit haar boodschappentas ontvreemd. Korte tijd later pint een onbekende verdachte met de gestolen pas bij de Rabobank in Almelo. Beelden van de onbekende dader zullen worden getoond. Oldenzaal:
In de avond/nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 januari 2004 vinden ergerlijke vernielingen plaats in het stadspark in Oldenzaal. Bomen worden omgezaagd en vernield. Schapen worden met verf bespoten en toestellen worden vernield. De vrijwillige medewerkers van de kinderboerderij zijn geschokt. Er is o.a. een zaag achtergebleven. De politie wil graag meer weten over de daders.

Tips kunnen in deze uitzending gegeven worden via het gratis nummer: 0800-4555555 . Eventueel anoniem via Bel M 0800-7000.

Rijden onder invloed

Bestuurder met 2.2 promille achter het stuur van zijn auto aangetroffen, geen rijbewijs

Enschede

Woensdagmorgen 28 januari om ongeveer 01.00 uur werd op de Schipholtstraat in Enschede een automobilist gecontroleerd. Hij, een 44 jr. Enschedeer, bleek behoorlijk diep in het bekende glaasje te hebben gekeken. Hij werd aangehouden en de ademanalyse aan het bureau wees 2.2 promille uit. Bovendien bleek hij niet meer in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Deze was sinds 6 augustus 2002 ongeldig verklaard. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-011026)

Jongens aangehouden

Twee jongens schieten ruit bus kapot en worden aangehouden

Enschede

Dinsdagavond 27 januari om ongeveer 18.10 uur wordt gemeld dat op de Gronausestraat even voorbij de Nieuw Frieslandstraat in Enschede, een bus was beschoten en een ruit kapot was. Ter plaatse bleken de twee dadertjes door een getuige te zijn vastgepakt en werden bij de bus overgedragen aan de politiemensen. De chauffeur van de bus vertelde dat hij richting Glanerbrug had gereden en dat hij ter hoogte van de Nieuw Frieslandstraat had bemerkt dat er een zijruit was vernield. Hij had de bus aan de kant gezet en een getuige kwam met de twee jongens aanlopen die in afwachting van de komst van de politie in de bus werden gezet. Een 17 jr. meisje, die in de bus bij het kapot geschoten raam had gezeten, zat onder het glas, maar was niet gewond geraakt. De jongens, beiden 14 jaar en beiden afkomstig uit Enschede, zijn meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. Hier bleek dat beiden met een zogenaamde erwtenplof, een soort katapult met daarin een steentje, op de bus hadden geschoten. In hun jaszakken werd nog een grote hoeveelheid steentjes aangetroffen. Een van de twee was nog in het bezit van het schietinstrument, de tweede zei dat hij deze ter plaatse was verloren. In opdracht van de officier van justitie zijn de twee in verzekering gesteld en zal er overleg gevoerd worden met de jeugdofficier. (bps: 04-010921)

Zinloos geweld

Meisje door ander meisje en diens moeder mishandeld

Enschede

Een 16 jr. meisje uit Enschede, deed dinsdagmiddag 27 januari aangifte van mishandeling. Zij had omstreeks 12.10 uur over het fietspad gefietst van de Noord Esmarkerrondweg in haar woonplaats. Voor haar fietsten twee andere meisjes, die ze wilde passeren. Zij belt en de twee gaan aan de kant, maar in het voorbijgaan wordt de 16 jr. door een van de twee bij de arm gepakt, maar zij rukt zich los en raakt dan per ongeluk met haar hand het gezicht van het meisje dat haar vast had gepakt. Deze begint te schelden en zegt dat ze haar moeder wel zal bellen. Het 16 jr. meisje, zich van geen kwaad bewust, stapt af om een en ander uit te praten en uit te leggen dat het per ongeluk was gegaan. Het meisje wat geraakt was belt ondertussen en even daarop verschijnt een auto met twee vrouwelijke inzittenden. De bijrijdster springt uit de auto en slaat zonder verdere aanleiding het 16 jr. meisje in het gezicht met de mededeling dat zij haar dochter had geslagen. Hierop bemoeid ook de dochter zich ermee en moeder en dochter slaan en schoppen het 16 jr. meisje, tot dat een automobiliste stopt en er tussen springt. Hierop vertrekken de vier. Het andere meisje en de bestuurster van de auto hebben niet aan het geweld meegedaan, zij stonden erbij en keken ernaar. Het meisje wat per ongeluk was geraakt en geschopt en geslagen heeft, is 14 - 15 jaar, heeft lang blond haar, ongeveer 1m65 lang, slank postuur en droeg een blauwe spijkerbroek. Haar moeder heeft kort rood haar, een mollig postuur en is tussen de 35 en 40 jaar oud en ook ongeveer 1m65 lang. Het tweede meisje op de fiets is ook 14 - 15 jaar en heeft bruin lang haar wat ze in een knoetje droeg, zij heeft een mollig postuur. De bestuurster van de auto heeft bruin haar tot op de schouders en een slank postuur. De politie wil graag in contact komen met getuigen. Met name met de automobiliste die is gestopt en er tussen is gesprongen. Zij kunnen bellen met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (bps: 04-010675)

Crossmotoren gestolen

Twee nieuwe crossmotoren gestolen bij garagebedrijf

De Lutte

In de nacht van maandag de 26e op dinsdag de 27e januari, werd er ingebroken bij een garagebedrijf aan de Essenweg in De Lutte. Middels de Bulgaarse methode was een deur geforceerd en werden uit het bedrijf een tweetal nieuwe crossmotoren ontvreemd. Het gaat om een oranje KTM, type 250 EXL, met het kenteken MJ-NJ-77, nieuwwaarde 7900 euro en een rode Honda type CRF 450, zonder kenteken en een nieuwwaarde van 8800 euro. (bps: 04-010707)

Aanhoudingen na beroving

Na onderzoek drie mannen aangehouden die iemand beroofd hadden

Hengelo

Zaterdag 24 januari werd tussen 01.30 en 02.30 uur een 27 jr. man uit Hengelo op de Breemarsweg in zijn woonplaats beroofd. Drie personen hadden hem vastgepakt, tegen de grond gewerkt en zijn portemonnee uit zijn achterzak geroofd. Naar aanleiding van een ingestelde onderzoek, goede signalementen, werden dinsdag 27 januari in de loop van de dag, twee Hengeloers van 20 en 28 jaar aangehouden en opgesloten. De derde persoon, een 23 jr. Hengeloër, werd woensdagmorgen de 28e januari aangehouden en ook opgesloten. Alledrie zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld en zullen vrijdag de 30e bij justitie in Almelo worden voorgeleid. (bps: 04-009461)

Rijden onder invloed

Automobilist met 0,8 promille krijgt proces-verbaal

Almelo

Bij een controle op de Verdilaan in Almelo, woensdagmorgen 28 januari om ongeveer 01.25 uur, bleek dat een 32 jr. automobilist uit Almelo te veel alcohol houdende dranken had genuttigd. Hij werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 0.8 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-011029)

Aanhouding na bedreiging

Man bedreigd politiemensen en wordt aangehouden

Nijverdal

Dinsdagavond 27 januari om ongeveer 19 uur staan twee politiemensen een automobilist te controleren op de Helmkruidlaan in Nijverdal. Twee mannen passeren hen en een van de twee gaat een eindje verderop staan en maakt met zijn armen een gebaar, waarop het lijkt dat hij een vuurwapen in zijn handen heeft en daarmee op de politiemensen wil schieten. Het geheel kwam zeer echt over, waarop de man, een 21 jr. Nijverdaller, is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij gedroeg zich erg opgefokt en recalcitrant. Omdat bleek dat de 21 jr. militair is, is hij overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee, die proces-verbaal opmaakt. (bps: 04-010944)

Jan Camphuis.: 053-4555588

---- --