Vlaamse overheid

488 arrangementen maken van Vlaanderen het ideale vakantieland

Vlaams minister van Toerisme Renaat LANDUYT stelt vanavond in de Basiliek van Koekelberg de nieuwe brochure van Vlaanderen Vakantieland voor. Toerisme Vlaanderen biedt met deze brochure 320 pagina's toeristische troeven aan die van Vlaanderen de plek bij uitstek maken om uw vakantie door te brengen.

Nieuw in deze 16de editie zijn de acht vakantieformules 'Weekendje erfgoed' en de speciale formules voor het bezoeken van tuinen en parken in Vlaanderen. In totaal worden in de brochure 488 arrangementen voorgesteld waaronder 13 vakantieformules met kinderkortingen en speciale tarieven voor eenoudergezinnen. Zoals elk jaar staat de brochure vol met pakketten met een dikke plus: een streekgerechten- menu, museumtoegang, een fiets of wandelkaart, . zodat je in het weekend of tijdens de week ertussenuit kan knijpen in eigen land. 370.000 exemplaren van de vakantiebrochure zullen verspreid worden via postkantoren in Vlaanderen en Brussel en via de diensten van Toerisme. 100.000 exemplaren zijn bestemd voor de Nederlandse markt. Daarnaast zijn er ook 50.000 brochures in het Frans.

Minister LANDUYT reikt bij de lancering ook voor het eerst de Toeristische Perspen 2003 uit. Met het toekennen van de persprijs wil Toerisme Vlaanderen een blijk van waardering geven aan de Belgische pers en de bijdrage(n) die zij levert tot een betere bekendmaking van Vlaanderen als vakantieland. Om zich kandidaat te stellen stuurden journalisten hun artikels over Vlaanderen als vakantieland op naar Toerisme Vlaanderen. Tien artikels werden door een professionele jury beoordeeld. Bij de selectie houdt de jury ondermeer rekening met de schrijfstijl, de creativiteit, de toeristische info en het beeldmateriaal.

De winnaar werd uiteindelijk Karin Vanheusden met het artikel "Naar Brugge met de buggy", verschenen in de Gazet Van Antwerpen en het Belang van Limburg op 23 & 24 augustus 2003. Het artikel brengt een persoonlijk verhaal van een bezoek aan Brugge. De journaliste beschrijft hoe je met kinderen Brugge op een andere manier kunt bezoeken. Het gaat om een creatief artikel met een kritische toets en aandacht voor de nodige toeristische info. Als prijs ontvangt zij een award en een vakantiecheque van Toerisme Vlaanderen ter waarde van 250 Euro. De tweede en derde plaats gingen respectievelijk naar Philippe Moerman met "Kampeerdoop in Vlaanderen" (Het Laatste Nieuws, 26&27 april 2003) en Ludo Hugaerts met "Ambiorix, antiek en wijn" (Plus Magazine, november 2003)

info : Jurgen Vanpraet, Kabinet minister Landuyt - tel. (02) 553 25 69 / GSM 0476/809173
e-mail: persdienst.landuyt@vlaanderen.be


---