FNV


1 op de 4 wil andere baan


1 op de 4 werkenden in Nederland is zo ontevreden met zijn huidige baan dat hij of zij de afgelopen 4 weken nog ander werk zocht. Dat meldt FNV e-Magazine

FNV e-Magazine baseert zich op het Loonwijzer-onderzoek 2003, dat verricht is door Kea Tijdens van de Universiteit van Amsterdam/AIAS.

De werkzoekende werknemers werken onder hun opleidingsniveau, in een baan met weinig loopbaanperspectief, zonder baanzekerheid of training. Ze hebben meestal weinig plezier in hun huidige werk.

De baanzoekers zijn net zo vaak man als vrouw, jong en oud. Dit betekent dat de negatieve kenmerken van de huidige baan de doorslag geven als motief om weg te willen.

4 van de 5 baanzoekers zochten in de krant. Ook het internet scoort hoog. 3 van de 4 werkende baanzoekers bezochten direct de banensites van bedrijven.

FNV e-Magazine verschijnt elke woensdag en is gratis. Verder in dit nummer: Vakbondsrechtenprijs voor Zimbabwaan; Hoger loon voor hoger personeel; 'Ziekteverzuim daalt door mentaliteitsverandering'; en het nieuwe weblog van Lodewijk de Waal.

28 januari 2004
FNV e-Magazine 28 januari 2004.htm