Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Minister Peijs belt vanuit Praag via internet

Praag, 28 januari 2004 - Minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat heeft in Praag kennis gemaakt met internettelefonie. Dat gebeurde in het Praagse Intercontinental Hotel onder andere in het bijzijn van Miroslav Somol, Tsjechisch vice minister voor Buitenlandse Economische Betrekkingen en Europese Integratie. De minister brengt aan het hoofd van een Nederlandse economische missie op dit moment een bezoek aan Slowakije, Tsjechië en Polen.

De minister voerde via het internet een aantal gesprekken met Nederland, onder andere met haar dochter. Ze maakte daarbij gebruik van een gewone telefoon en de Pilmo Platinum dienst die het onderlinge telefoonverkeer tussen een hoofdkantoor en binnen- en buitenlandse vestigingen gratis maakt. Daarnaast wordt het met behulp van deze dienst mogelijk om buitenlandse gesprekken af te wikkelen tegen het doorgaans veel lagere Nederlandse internationale gesprekstarief. Pilmo Platinum is een product van Rits tele.com, dat deel uitmaakt van de bedrijfsdelegatie die meereist in het gevolg van de Minister van Verkeer en Waterstaat.

Algemeen directeur Ytsen Kooistra van het Rotterdamse bedrijf zegt overigens veel belangstelling te ontmoeten voor zijn product, dat illustratief is voor de internationale trend waarbij op steeds grotere schaal telefoontikken verdwijnen naar het veel goedkopere internet.

Klik op onderstaande links voor foto's met hoge resolutie:

http://corp.ritstele.com/images/peijs.jpg
http://corp.ritstele.com/images/peijs_kooistra.jpg

Minister Karla Peijs belt vanuit het Intercontinental Hotel in Praag met een gewone telefoon via het internet met Nederland. Naast haar Ytsen Kooistra, algemeen directeur van Rits tele.com, Europees pionier op het gebied van internettelefonie.

NOT FOR PUBLICATION /