1e persbericht van woensdag 28 januari 2004

Eindhoven 28-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Diefstal auto

In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Mirabelweg een rode Opel Vectra met het kenteken NZ-NR-63 gestolen.

Eindhoven: Politie treedt op tegen wildplakkers

De politie gaat vanaf zondag 1 februari verbaliserend optreden tegen wildplakkers in het centrum van Eindhoven. Sinds kort staan er in het centrum 10 speciale borden waarop posters en affiches e.d. geplakt kunnen worden. Op alle andere plaatsen mag dat vanaf aanstaande zondag dus niet meer. Tegen overtreders wordt proces-verbaal opgemaakt. De afgelopen tijd werd wildplakken in het centrum gedoogd omdat er toen niet voldoende legale plakplaatsen waren. Verder wordt ook opgetreden tegen (wild)plakkers die tijdens het plakken plaksel op de grond knoeien. Daar staat een boete van 250 euro tegenover, op grond van de milieuwetgeving.

Geldrop: Man bestolen van beurs

Een man van 50 jaar uit Mierlo is dinsdagmiddag bestolen van een portemonnee met daarin onder meer identiteitsbewijzen, (bank)pasjes en ongeveer 150 euro contant geld. Dat gebeurde rond 12.45 uur in een winkel aan het Emopad. De beurs zat in een tasje, dat door de man in de winkel was neergelegd. Toen hij er even later weer bij kwam, was de portemonnee gestolen.

Best: Verdachte van overval op woning aangehouden

Een man van 34 jaar uit Best is dinsdagmiddag rond 16.30 uur op het politiebureau in Best aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewapende overval op een woning aan de Meester C. Goselingstraat in Best op maandag 13 oktober 2003. Daarbij werden de mannelijke en vrouwelijke bewoner met een vuistvuurwapen bedreigd. Hun portemonnee werd afgenomen en er werden enkele sieraden gepakt. Daarmee zijn de drie daders verdwenen. Eerder werden al een 22-jarige man uit Boxtel en een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden omdat ze bij de overval betrokken zouden zijn. De man die gisteren is opgepakt, is door de politie op het bureau ontboden. Daar werd hij aangehouden en in verzekering gesteld. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Best: Diefstal auto

In de nacht van dinsdag op woensdag is in Best in de Mr TJ Verschuurstraat een groene Lancia Thema met het kenteken GD-RL-56 gestolen.

Best: Ramkraak

Woensdag rond 4.15 uur hebben inbrekers een ramkraak gepleegd op een parfumeriezaak aan de Hoofdstraat in Best. Met een auto, die kort voor de kraak werd gestolen in de Kerkstraat, werd de pui aan diggelen gereden. De inbrekers hebben een nog onbekende hoeveelheid parfums en toiletartikelen gestolen.

Veldhoven: Vuurwapen aangetroffen

Woensdagmorgen om 6.00 uur is in zijn woning in Veldhoven een 34-jarig Veldhovenaar aangehouden. De man had op de zolder van zijn woning een pistool met twee houders en munitie verborgen. In de woning is een kleine hoeveelheid hasj aangetroffen en in beslaggenomen. De Veldhovenaar is in verzekering gesteld.

Elsendorp: Snelheidscontrole

Dinsdag tussen 17.00 en 20.45 uur heeft de politie in Elsendorp op de Ripsweg een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 186 bestuurders op de bon gezet. De snelste reed 144 km/u. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan.

Deurne: Verkeersongeval

Een man van 59 uit Deurne is woensdagmorgen om 6.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Molenstraat, Veldstraat en Zeilbergsestraat. Een 38-jarige automobilist uit Deurne, die op de Veldstraat reed, verleende de fietser geen voorrang. Het slachtoffer is met een hoofdwond en herenschudding naar een ziekenhuis gebracht.

Deurne: Verkeerscontrole

Woensdagmorgen heeft de politie op verschillende plaatsen in Deurne het verkeersgedrag van de schooljeugd gecontroleerd. Vier kregen een bon omdat ze door rood reden, waarvan er een zelfs bij een spoorwegovergang door rood reed. Een bromfietser ging op de bon omdat het verplichte fietspad niet werd gevolgd. Een bromfietser had zijn voertuig niet verzekerd. Een bromfiets werd inbeslaggenomen omdat deze technisch niet orde was.

Oost West en Middelbeers: Verkeersongeval

Woensdag om 9.00 uur is een 51-jarige man uit Bergeijk op de Hillestraat met zijn auto geslipt en daarna in een sloot beland. De man reed richting Oostelbeers en in een flauwe bocht slipte de auto, vermoedelijk vanwege de gladheid. De auto kwam op de kop in de sloot terecht. De bestuurder is met borstletsel naar een ziekenhuis gebracht.